Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Spaniolul Marco Asensio, desemnat de L’Equipe drept cel mai bun tânăr jucător din lume

Jurnaliştii de la L’Equipe au realizat un top al celor mai buni tineri fotbalişti din lume.

Au fost luaţi în calcul jucătorii născuţi după 1 ianuarie 1996, iar ierarhia este dominată de fotbalişti care s-au consacrat deja la cel mai înalt nivel.

Deşi selecţionata Franţei se poate baza pe fotbalişti precum Kylian Mbappe sau Ousmane Dembele, jurnaliştii francezi l-au pus pe primul loc pe spaniolul Marco Asensio, de la Real Madrid.

Cumpărat de Real Madrid în decembrie 2014, de la Real Mallorca, pentru doar 3,9 milioane de euro, Marco Asensio a ajuns ca, la 21 de ani, să aibă deja 83 de meciuri jucate şi 18 goluri marcate într-unul dintre cele mai tari campionate din lume, Primera Division.

Campion european în 2015 cu naţionala de juniori sub 19 ani a Spaniei, Marco Asensio a debutat în mai anul trecut pentru naţionala de seniori a Spaniei, a adunat deja patru selecţii pentru iberici, iar Real Madrid i-a propus o prelungire a contractului cu o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro.

Podiumul celor mai buni tineri fotbalişti din lume este completat de britanicul Dele Alli, 100 de meciuri şi 34 de goluri în Premier League şi două goluri în 21 de selecţii la naţionala Angliei, şi francezul Kylian Mbappe, atacantul francez care, la nici 19 ani, are deja 29 de goluri în 63 de meciuri jucate în Ligue I şi un gol în şase selecţii la naţionala Franţei.

Culmea este că Germania domină topul celor mai buni jucători din lume, având opt fotbalişti selecţionaţi în primii 50. Totuşi, cel mai bun dintre ei, Leroy Sane, ocupă abia locul 7.

Pe poziţii, primii 50 de fotbalişti arată astfel:

Portari – Gianluigi Donnarumma, Alban Lafont, Andre Onana.

Fundaşi – Jonathan Tah, Benjamin Henrichs, Davinson Sanchez, Andreas Christensen, Theo Hernandez, Jesus Vallejo, Matthis De Ligt, Kieran Tierney, Caglar Soyuncu, Nico Elvedi, Lucas Hernandez, Emmanuel Mammana.

Mijlocaşi – Marco Asensio, Dele Alli, Leroy Sane, Kingsley Coman, Christian Pulisic, Julian Brandt, Dani Ceballos, Franck Kessie, Youri Tielemans, Malcom, Cristian Pavon, Amadou Diawara, Alex Iwobi, Renato Sanchez, Lorenzo Pellegrini, Carlos Soler, Manuel Locatelli, Mahmoud Dahoud, Wilfred Ndidi, Mikel Oyarzabal, Nadiem Amiri.

Atacanţi – Kylian Mbappe, Ousmane Dembele, Gabriel Jesus, Marcus Rashford, Timo Werner, Kasper Dolberg, Patrik Schick, Kai Havertz, Moussa Dembele, Kelechi Iheanacho, Sebastian Driussi, Diogo Jota, Moise Kean, Enes Unal.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv