Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Marţi, 16 august, 21.45, Dolce Sport şi PRO TV

Steaua – Manchester City, David versus Goliat în play-off-ul UEFA Champions League

Steaua Bucureşti, vicecampioana naţională a României la fotbal, se bate marţi seara cu Manchester City în prima manşă din play-off-ul UEFA Champions League.

Stelistii au tras din greu pentru a se prezenta cat mai bine la dubla cu Manchester City
Stelistii au tras din greu pentru a se prezenta cat mai bine la dubla cu Manchester City

La prima vedere duelul pare unul extrem de dezechilibrat, în condiţiile în care englezii au jucători care doar la nivel individual valorează fiecare mai mult decât întreg lotul Stelei.

În plus, vorbim despre o echipă, Manchester City, care obţine sute de milioane de euro doar din reclame şi drepturi tv, dar şi despre o echipă care are condiţii de pregătire infinit mai bune.

Totuşi, Steaua are şansa ei, iar antrenorul Laurenţiu Reghecampf speră ca elevii săi să profite de atuurile avute la dispoziţie. În primul rând, Steaua va fi încurajată, ca la fiecare meci mare, de 50.000 de susţinători fanatici.

Apoi, Manchester City este într-o perioadă relativ tulbure. Echipa a jucat un singur meci oficial până acum şi este cert că formaţia antrenată de Josep Guardiola este departe de forma ideală.

Mai mult, vorbim despre mulţi jucători care abia au revenit după vacanţă primită după Euro 2016, dar şi despre o schimbare de sistem şi atitudine, schimbare impusă de noul antrenor al echipei.

Nu în ultimul rând, se ştie că viaţa din vestiarul “cetăţenilor” nu este una tocmai roză. Guardiola i-a tras pe linie moartă pe Joe Hart şi Yaya Toure, jucători care au dus greul în ultimele sezoane, iar acest demers a adus un val de nemulţumire.

Deşi Steaua şi Manchester City nu s-au mai întâlnit până acum în cupele europene, există numeroase legături între cele două echipe. În 2010, City o elimina din play-off-ul Europa League pe Poli Timişoara. Atunci, la bănăţeni evolua Alexandru Bourceanu, prezent acum în lotul Stelei, în timp ce englezii se bazau pe jucători precum Hart, Kompany, Zabaleta, David Silva şi Yaya Toure, fotbalişti care sunt prezenţi şi acum în lotul “cetăţenilor”.

Adi Popa şi Nicuşor Stanciu au fost adversari cu Sagna la Euro 2016, în România – Franţa 1-2. Sagna şi Clichy au evoluat cu Arsenal împotriva Stelei în 2007, în grupele UEFA Champions League. Tot atunci, Jesus Navas a jucat pentru Sevilla împotriva Stelei în aceeaşi fază a competiţiei. Şi belgianul Kevin de Bruyne, acum la City, a evoluat pentru Chelsea împotriva Stelei în grupele UEFA Champions League.

Rămâne de văzut cât de mult au învăţat stelişti să evite greşelile comise în dubla cu Ludogoreţ, de acum doi ani, şi să-şi joace şansa de a ajunge la masa bogaţilor.

În afara de Steaua – Manchester City, marţi seara, tot de la 21.45, se joacă şi meciurile Dinamo Zagreb – Red Bull Salzburg, Ajax Amsterdam – FK Rostov, FC Copenhaga – APOEL Nicosia şi Young Boys Berna – Borussia Monchengladbach.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv