Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

„Stejarii”, respect extrem! Rugby de calitate la Cupa Mondială 2015

La fotbal, naţionala condusă de Iordănescu s-a calificat chinuit la EURO 2016, fără să impresioneze cu nimic şi fără ca suporterii să-şi mai manifeste bucuria în stradă. La rugby, deşi a reuşit o singură victorie în grupa de la Cupa Mondială 2015 (18 septembrie – 31 octombrie), „stejarii” nu au păcălit sportul, la fiecare meci fiind apreciaţi de public şi de adversari. La revenirea în România, după miezul nopţii, pe 13 octombrie, băieţii noştri s-au trezit în faţa unui aeroport plin de fani, veniţi să-i felicite.

rugby-romania

Rezultatele României la Cupa Mondială din Anglia, grupa D: 11-38 cu Franţa (23.09.2015), 10-44 cu Irlanda (27.09.2015), 17-15 cu Canada (06.10.2015) şi 22-32 cu Italia (11.10.2015). Locul patru ocupat în grupă nu le-a adus  însă „stejarilor” calificarea directă pentru mondialul din 2019.

Irlanda-România, cei mai mulţi spectatori

La partida disputată de români împotriva irlandezilor a fost înregistrat recordul de audienţă pe un teren de rugby: 89.267 spectatori!

„Ne bucurăm că am intrat în istorie. A fost ceva impresionant, să joci cu 90.000 de oameni în tribună. Irlandezii au umplut stadionul, a fost totul verde! Mi-aş dori să ajung şi eu să joc un meci cu 30-40.000 de români în tribună, să ştii că ai atâta susţinere”, a declarat la final căpitanul României, Mihai Macovei.

Eseu în fiecare meci

Deşi nu au reuşit să câştige pentru prima dată două meciuri la o Cupă Mondială, „stejarii” au marcat câte un eseu în fiecare meci, o perfomanţă la competiţia unde au fost calificaţi a opta oară consecutiv. Vali Ursache, cu Franţa, Ovidiu Toniţa cu Irlanda, Mihai Macovei, două, cu Canada, Adrian Apostol, două cu Italia, şi Valentin Popîrlan, tot cu Italia, au înscris cele şapte eseuri.

Revenire istorică

România e reuşit cea mai spectaculoasă revenire la o Cupă Mondială. Conduşi de Canada cu 0-15, „stejarii” au încheiet meciul la două puncte diferenţă: 17-15! Căpitanul Mihai Macovei a devenit în această partidă al doilea român care a marcat două eseuri la o Cupă Mondială, primul fiind Gheorghe Solomie, în 1999, în Ţara Galilor, împotriva SUA.

rugby-cerere-casatorie-romania

Romantism

Cea mai mare audienţă la un meci de rugby a putut vedea live o cerere în căsătorie la firul ierbii. După Irlanda-România, mijlocaşul la grămadă al „stejarilor”, Florin Surugiu, a îngenuncheat la mijlocul terenului în faţa logodnicei sale, Alexandra.

În echipa săptămânii

Cupa Mondială a continuat fără România, dar prin jocul lor „stejarii” au intrat în topul celor mai buni jucători ai competiţiei.

„Naţionala de rugby a României şi-a încheiat participarea la Cupa Mondială, însă ecourile evoluţiei Stejarilor la competiţia din Anglia încă se mai fac auzite. Astfel, capitanul Romaniei, Mihai Macovei şi pilierul Mihaiţă Lazăr au fost aleşi în echipa săptămânii, echipă făcută pe baza ultimelor meciuri din grupele competiţiei de către site-ul de specialitate planetrugby.com. Macovei şi-a tras practic echipa după el şi a marcat doua eseuri în meciul cu Canada, în care România a reuşit o revenire istorică la Cupa Mondială, în timp ce Mihaiţă Lazăr este lăudat pentru forţa şi tehnica lui impecabilă în grămezi. Cei doi fac parte dintr-o echipă cu patru irlandezi, patru australieni, un galez, un scoţian, un neozeelandez, un sud-african şi un argentinian.”, se arăta miercuri, 14 octombrie, pe siteul Federaţiei Române de Rugby.

Lotul României la Cupa Mondială: Paulică Ion, Mihăiţă Lazăr, Andrei Ursache, Alexandru Ţăruş, Horaţiu Pungea, Andrei Rădoi, Otar Turaşvili, Eugen Căpăţână, Valentin Popîrlan, Johannes Van Heerden, Marius Antonescu, Valentin Ursache, Mihai Macovei, Viorel Lucaci, Stelian Burcea, Ovidiu Toniţa, Daniel Carpo, Florin Surugiu, Valentin Calafeteanu, Tudorel Bratu, Dănuţ Dumbravă, Michael Wiringi, Paula Kinikilau, Florin Vlaicu, Csaba Gal, Adrian Apostol, Ionuţ Botezatu, Florin Ioniţă, Mădălin Lemnaru, Cătălin Fercu şi Sabin Strătilă. Selecţioner: Lynn Howells.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv