Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Surprize uriașe în ultimele meciuri din grupele UEFA Champions League

Miercuri seara s-au disputat ultimele opt meciuri din grupele UEFA Champions League.

Semi-runda de miercuri a provocat o adevărată nebunie în rândul pariorilor în condițiile în care am avut parte de surprize uriașe, majoritatea favoritelor cedând în special pentru că aveau deja asigurată calificarea în optimi și și-au permis luxul de a menaja mai mulți titulari.

Nebunia a început cu cea mai mare înfrângere suferită de Real Madrid pe teren propriu în istoria participărilor din cupele europene.

A fost 0-3 cu ȚSKA Moscova, formație care, în cele din urmă, nu a obținut nici măcar accederea în Europa League, deși a reușit să fure nu mai puțin de șase puncte ‘galacticilor’.

Santiago Solari i-a aruncat în luptă din primul minut pe Federico Valverde (20 de ani), Vinicius Junior (18 ani), Javier Sanchez (21 de ani) sau Jesus Vallejo (21 de ani), iar lipsa de experiență s-a resimțit din plin.

Chiar și așa, Realul a câștigat grupa, profitând și de eșecul lui AS Roma în Cehia. Italienii au cedat, cu 1-2, în duelul cu Viktoria Plzen, iar formația antrenată de Pavel Vrba merge în 16-imile de finală din Europa League.

Chiar dacă nu s-a schimbat prea mult situația din clasament, a fost o nebunie de seară și în Grupa H. FC Valencia a trecut, cu 2-1, de Manchester United, adâncind criza în care se află echipa antrenată de Jose Mourinho.

Young Boys Berna a obținut poate cea mai importantă victorie din istorie, 2-1 cu Juventus Torino, la capătul unui meci în care Cristiano Ronaldo a fost ratangiul serii, cu patru ocazii uriașe irosite. Atacantul portughez a fost redus la tăcere de Guillaume Hoarau, vârful elvețienilor reușind o dublă.

Cel mai spectaculos meci al serii s-a jucat la Amsterdam, unde Ajax și Bayern Munchen au încheiat la egalitate, 3-3. Au fost două cartonașe roșii acordate direct, pentru intrări criminale ale lui Wober și, mai ales, Thomas Muller, și un final de infarct în care Douglas Costa a făcut 3-2 pentru Bayern, în minutul 90, iar olandezii au egalat în minutul 95, prin Tagliafico, după o pasă a veteranului Huntelaar.

În celelalte meciuri ale serii s-au înregistrat următoarele rezultate: Benfica Lisabona – AEK Atena 1-0, Manchester City – Hoffenheim 2-1, Șahtior Donețk – Olympique Lyon 1-1.

Cele 16 echipe calificate în faza optimilor sunt 4 din Anglia (Manchester United, Manchester City, FC Liverpool, Tottenham Hotspur), câte 3 din Spania (Real Madrid, FC Barcelona și Atletico Madrid) și Germania (Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Schalke 04), câte două din Italia (Juventus Torino, AS Roma) și Franța (Paris Saint Germain, Olympique Lyon) și câte una din Portugalia (FC Porto) și Olanda (Ajax Amsterdam).

Borussia Dortmund, FC Barcelona, Paris Saint Germain, FC Porto, Bayern Munchen, Manchester City, Real Madrid și Juventus Torino sunt echipele considerate capi de serie la tragerea la sorți de luni, 17 decembrie. 

În Europa League merg FC Bruges, Internazionale Milano, Napoli, Galatasaray Istanbul, Benfica Lisabona, Șahtior Donețk, Viktoria Plzen și FC Valencia.

Au fost eliminate din cupele europene Young Boys Berna, ȚSKA Moscova, Hoffenheim, AEK Atena, Lokomotiv Moscova, Steaua Roșie Belgrad, PSV Eindhoven și AS Monaco.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv