Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Begu trece la mare luptă de Kucova. Sportiva noastră pune capăt unui coșmar de nouă luni

Cotată cu șansa a zecea la câștigarea turneului feminin de tenis de la Charleston (SUA), Irina Begu s-a calificat, miercuri, în faza optimilor de finală.

sursa foto radioconstanta.ro

 

 

Begu a tras din greu, pentru mai bine de două ore și jumătate, ca să se impună în confruntarea cu Kristina Kucova (Slovacia), scor 4-6, 6-2, 7-6.

Meciul a fost unul cu accente dramatice, mai ales în tiebreak-ul setului decisiv, pe care Irina și l-a adjudecat la mare luptă, scor 8-6.

Plusul de experiență și-a spus cuvântul, iar Irina, locul 33 mondial, pune capăt unei perioade de coșmar de aproape nouă luni în care nu a reușit să lege două victorii la rând.

În vara anului trecut, sportiva noastră s-a impus la Florianopolis, în Brazilia. De atunci, Irina a obținut cel mult câte o victorie la turneele la care a participat, astfel că bilanțul ultimelor nouă luni este oribil pentru Begu, patru victorii și 17 înfrângeri.

La Charleston, Irina pare că a trecut cu bine peste problemele ce au afectat-o și și-a recuperat bucuria de a juca tenis și de a lupta pentru fiecare punct pus în joc.

Până acum, aventura de la Volvo Car Open i-a asigurat bucureștencei 9.254 de dolari și 55 de puncte WTA. Însă pentru Irina abia acum vine momentul adevărului, ea urmând să dea piept, în optimi, cu australianca Samantha Stosur, cap de serie numărul 6 și locul 17 mondial.

Partida se anunță una infernală pentru Irina, mai ales că australianca a avut o misiune mai ușoară până acum și o zi în plus de odihnă, dar Begu are resursele necesare pentru a da peste cap calculele hârtiei și a câștiga primul meci direct disputat împotriva sportivei care în 2010 juca finala la Roland Garros, iar în 2011 câștiga US Open.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv