Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

TENIS: Cel puțin cinci români în sferturile de finală ale turneului de la București

În această săptămână se dispută la București un turneu masculin de tenis cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Competiția este găzduită de Tenis Club București și se dispută la terenurile de tenis situate pe Strada Glodeni nr. 3.

Joi au fost programate meciurile din optimile de finală ale turneului de simplu. Iar nu mai puțin de cinci jucători au obținut, deja, calificarea în faza sferturilor de finală.

Printre aceștia se regăsesc Dragoș Dima, favoritul numărul 2, și Bogdan Apostol, favoritul numărul 6, tabloul fiind completat până acum cu trei outsideri, Gabi Boitan, Andrei Apostol și veteranul Petru Alexandru Luncanu.

România ar putea avea chiar șase jucători care ajung în faza sferturilor de finală, dacă în ultimul meci de simplu al zilei, Teodor Crăciun trece de francezul Maxime Tchoutakian, al cincilea favorit al competiției.

Dragoș Dima, 26 de ani, locul 374 mondial, l-a învins fără mari probleme, scor 6-2, 7-5, pe Vlad Cornea, jucător venit din calificări.

În sferturi, Dima dă piept cu spaniolul Miguel Semmler, favoritul 8, care l-a învins, 7-6, 6-2, pe Dan Alexandru Tomescu, un alt jucător venit din calificări.

Bogdan Apostol, 22 de ani, locul 653 mondial, l-a învins greu, scor 6-3, 3-6, 6-2, pe Alexandru Manole și dă piept în sferturi cu Petru Alexandru Luncanu, 29 de ani, locul 1.219 mondial, dar fost locul 304 mondial în 2009, când avea doar 20 de ani și se anunța a fi una dintre marile speranțe ale tenisului masculin românesc.

Luncanu a produs una dintre marile surprize ale zilei de joi, impunându-se, cu 7-5, 6-3, în confruntarea cu Samuel Bensoussan, al treilea favorit al competiției de la București.

O altă surpriză a fost produsă de Andrei Apostol (23 de ani, locul 1.083 mondial). Acesta l-a învins, cu 4-6, 6-3, 6-2, pe Bogdan Borza, favorit 7 și jucător considerat și el până de curând o mare speranță a tenisului masculin românesc.

În sferturi, Andrei Apostol va avea o misiune extrem de dificilă el urmând să-l înfrunte pe italianul Roberto Marcora, principalul favorit al competiției. Marcora s-a distrat joi cu Nicolae Frunză, o altă mare speranță a tenisului masculin românesc, învingându-l cu 6-2, 6-1 în doar 62 de minute de joc.

Gabi Boitan, 19 ani, locul 879 mondial, a profitat de abandonul veteranului Adrian Ungur și așteaptă să vadă dacă va avea sau nu parte de un duel 100% românesc în sferturi, el urmând să dea piept cu învingătorul dintre Teodor Crăciun și francezul Tchoutakian.

Joi seara sunt programate și semifinalele turneului de dublu, unde avem calificate doar echipe cu jucători din România. Patrick Grigoriu și Mircea Jecan, favoriții 1, dau piept cu Alexandru Manole și Dan Alexandru Tomescu, iar Andrei Apostol și Nicolae Frunză, favoriții 2, dau piept cu Vlad Cornea și Petru Alexandru Luncanu, favoriții 3.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv