Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Emma Răducanu se impune categoric în duelul ‘românesc’ din Antalya

Emma Răducanu, puștoaica teribilă a tenisului din Marea Britanie, a scris o nouă pagină de istorie vineri, la turneul de 15.000 de dolari din Antalya.

Emma Raducanu poate deveni una dintre cele mai bune jucatoare din lume

Deși are doar 15 ani, sportiva de origine română s-a impus de o manieră categorică în confruntarea cu Georgia Crăciun, românca ce a răvășit circuitul ITF reușind să-și adjudece trei trofee în aproximativ o lună.

În ciuda vârstei precoce, Emma Răducanu a dat dovadă de multă maturitate și a profitat la maxim de oboseala acumulată de Georgia Crăciun impunându-se, cu 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat doar 70 de minute și în care britanica născută în Canada a anulat cei șapte ași ai Georgiei cu o mulțime de lovituri extrem de precise.

Emma Răducanu este la doar doi pași de a-și trece în cont al doilea trofeu ITF din carieră. Aflată în acest moment pe locul 828 mondial, Emma se pregătește deja să facă pasul către elita tenisului mondial feminin.

Britanica de origine română joacă sâmbătă, în semifinalele din Antalya, cu rusoaica Alena Fomina, a șasea favorită a turneului și o sportivă care a fost locul 520 mondial anul trecut.

În ciuda eșecului înregistrat de Georgia Crăciun, România păstrează speranțe pentru a câștiga cel puțin un turneu ITF în această săptămână.

Ilona Ghioroaie s-a calificat în semifinale la Monastir (Tunisia), după 6-3, 6-4 cu franțuzoaica Manon Peral. Ea joacă în semifinale cu olandeza Dominique Karregat, favorită 4, sau cu poloneza Joanna Zawadszka, favorită 7.

Până atunci, însă, Ilona Ghioroaie joacă și semifinală la dublu. Ea și italianca Miriana Tona joacă cu cehoaicele Kristyna Hrabalova și Nikola Tomanova.

O altă englezoaică de origine română, Anna Popescu, joacă sferturi de finală la Cantanhede (Portugalia), atât la simplu, împotriva slovenei Manca Pislak, venită din calificări, cât și la dublu, alături de portugheza Francisca Jorge și împotriva echipei alcătuite din românca Diana Maria Mihail și brazilianca Marcela Guimaraes Bueno.

La Florence, în SUA, se dispută un turneu de 25.000 de dolari și avem o situație cu adevărat inedită. Pentru că americanca Maria Mateaș joacă în sferturi cu Francoise Abanda, din Canada, iar canadianca Bianca Andreescu joacă în sferturi cu americanca Robin Anderson.

La Santa Margherita, în Italia, Cristina Dinu joacă în optimi cu italianca Federica Di Sarra. La dublu avem duel între Cristina Dinu și Cristina Ene. Prima face echipă cu croata Lea Boșkovic, iar a a doua face echipă cu rusoaica Anna Ureke.

La masculin, Mircea Alexandru Jecan joacă în optimi la Santa Margherita, împotriva belgianului Germain Gigounon, favorit 4.

La dublu, Mircea Alexandru Jecan și Luca George Tatomir joacă împotriva rușilor Andrey Chepelev și Ronald Sloboditckov, iar Bogdan Apostol și Patrick Grigoriu joacă împotriva echipei alcătuite din brazilianul Wilson Leite și neamțul Jakob Sude.

Din păcate, Edris Fetisleam s-a oprit în sferturi în Antalya, 2-6, 4-6, cu italianul Dante Gennaro, favorit 5, dar Vasile Ghilea și iranianul Shahin Khaledan joacă în semifinale la dublu, împotriva olandezilor Bart Stevens și Mick Veldheer.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv