Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Judecătoarea Corina Corbu susține interviul la CSM pentru șefia ÎCCJ / Este singurul candidat / JUSTIȚIE: Judecătoria Slatina decide dacă Sorina poate pleca din țară / Procurorul general Bogdan Licu a cerut o ordonanță președințială în acest sens / 

Breaking News:
 

TENIS: Filip Cristian Jianu, semifinalist la turneul juniorilor de la Australian Open

Filip Cristian Jianu, marea speranță a tenisului masculin românesc, s-a calificat în semifinalele turneului de juniori de la Australian Open.

sursa foto tennisfoto.net

Sportivul român în vârstă de 17 ani, aflat pe locul 8 în topul celor mai buni juniori din lume, l-a învins în sferturi pe americanul Cannon Kingsley, scor 7-6, 4-6, 6-2, la capătul unui meci de mare luptă care a durat 99 de minute și în care Jianu a trebuit să tragă din greu pentru a anula serviciul puternic al adversarului, Kingsley încheind partida cu nu mai puțin de nouă ași.

Jianu are un culoar favorabil pentru a prinde marea finală, în penultimul act al competiției el urmând să dea piept cu un alt american, Emilio Nava, un sportiv mai slab cotat decât tenismenul eliminat în sferturi de român.

Culmea, Nava s-a calificat în semifinale după o victorie obținută cu fix același rezultat, 7-6, 4-6, 6-2, împotriva cehului Jiri Lehecka.

În a doua semifinală, italianul Lorenzo Musetti, principalul favorit al competiției și locul 4 în topul celor mai buni juniori din lume, dă piept cu compatriotul său Giulio Zeppieri.

De remarcat că Jianu l-a învins pe Musetti chiar anul trecut, la Jocurile Olimpice pentru Tineret, din Argentina, scor 6-4, 6-4.

Din păcate, Filip Jianu și spaniolul Nicolas Alvarez Varona au ratat calificarea în finala turneului de dublu de la juniori, deși erau favoriți 2 și aveau prima șansă în semifinala jucată chiar împotriva americanilor Kingsley și Nava.

Favoriți 4, Kingsley și Nava s-au impus clar, 6-3, 6-4, și joacă finala cu cehii Jonas Forejtek și Dalibor Svrcina, favoriții 3 ai turneului.

5 Shares