Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

TENIS: Mihaela Buzărnescu a câștigat de o manieră colosală primul turneu WTA din carieră

Mihaela Buzărnescu și-a încununat duminică seara parcursul fulminant avut în ultimul an, parcurs grație căruia a revoluționat tenisul feminin mondial.

Sportiva noastră, ajunsă la 30 de ani, și-a trecut în cont cel mai bun rezultat al carierei, ea reușind să câștige, de o manieră colosală, primul turneu WTA din carieră.

Și nu este un trofeu oarecare ci este un trofeu de tip Premier, Mihaela impunându-se în finala turneului feminin de tenis de la San Jose (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de 800.000 de dolari.

Și am spus victorie colosală pentru că, dacă până în ultimul act al competiției s-a chinuit cu Sachia Vickery, Amanda Anisimova sau Elise Mertens, sportive pe care le-a învins cu 2-1 la seturi, în finală, Mihaela a spulberat-o pe Maria Sakkari, din Grecia, sportivă căreia nu i-a lăsat nicio șansă și pe care a învins-o cu 6-1, 6-0, la capătul unei dispute care a durat 75 de minute.

A fost o partidă dominată cap-coadă de româncă, Mihaela evoluând extrem de precis și de agresiv. Sportiva noastră a căutat să nu mai lase nimic la voia sorții și să nu mai repete scenariul din finalele pierdute cu Mertens sau cu Petra Kvitova.

Inclusiv singurul game câștigat de Sakkari a venit la 0-5 în primul set, după ce grecoaica a salvat două mingi de set ale româncei.

Succesul din SUA i-a adus Mihaelei aproape 137.000 de dolari și 370 de puncte WTA, dar, cel mai important, i-a adus în premieră posibilitatea de a pătrunde în topul celor mai bune 20 de jucătoare ale lumii și posibilitatea de a intra serios în calcule pentru calificarea la Turneul Campioanelor, competiție ce închide oficial sezonul și care va reuni la start cele mai bune opt jucătoare ale anului.

Până atunci, însă, trebuie spus că Mihaela nu are foarte mult timp la dispoziție pentru a se bucura de acest succes, pentru că ea trebuie să se mute deja la Montreal, în Canada, unde, în primul tur al Rogers Cup, competiție dotată cu premii în valoare de peste 2,8 milioane de dolari, dă piept cu chinezoaica Wang Qiang, jucătoare venită din calificări.

Mihaela are parte de un tablou greu la Montreal. În 16-imi ar putea da piept cu Elina Svitolina, din Ucraina, a cincea favorită a competiției, în optimi ar putea da peste Victoria Azarenka, Kristina Mladenovic, Johanna Konta sau Jelena Ostapenko, a 11-a favorită a competiției, iar în sferturi ar aștepta-o un posibil meci cu Caroline Wozniacki, din Danemarca, nimeni alta decât ocupanta locului 2 mondial.

Alături de Mihaela Buzărnescu, pe tabloul principal de la Montreal le mai avem pe Simona Halep, calificată direct în faza 16-imilor de finală, pe Monica Niculescu, sportivă care dă piept în primul tur chiar cu Sorana Cîrstea, pe Ana Bogdan, care o va înfrunta pe Aryna Sabalenka, din Belarus, și pe Irina Begu, jucătoare care își va măsura forțele cu Ashleigh Barty, din Australia, a 15-a favorită a turneului.

De remarcat că succesul Mihaelei Buzărnescu de la San Jose nu a fost singurul succes românesc al săptămânii. Alexandra Damaschin, 27 de ani, locul 1.043 mondial, s-a impus la Savitaipale, în Finlanda, după 2-6, 6-2, 6-0, în finala cu austriaca Melanie Klaffner, 28 de ani, fostă locul 175 mondial.

De asemenea, Maria Mateaș (19 ani), o americancă de origine română, a câștigat turneul de 25.000 de dolari de la Fort Worth (SUA), după 6-3, 7-5, în finala cu Robin Anderson, o altă reprezentantă a gazdelor.

203 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv