Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Mihaela Buzărnescu merge în finala turneului de la Praga. Și alte sportive de la noi au obținut rezultate de vis

Mihaela Buzărnescu, una dintre cele mai bune tenismene din România, împlinește vineri 30 de ani.

Și a avut grijă să-și ofere cel mai frumos cadou de ziua ei. A revenit de la 0-1 la seturi și de la 4-5 în setul decisiv pentru a se impune, cu 4-6, 6-3, 7-5, în duelul cu Camila Giorgi, din Italia, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Praga (Cehia), competiție dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Mihaela și-a asigurat prezența în a doua finală WTA din carieră, urmând să dea piept în ultimul act al competiției cu Petra Kvitova, din Cehia, locul 10 mondial.

Kvitova a petrecut vineri doar 80 de minute pe teren, învingând-o, scor 7-6, 6-0, pe chinezoaica Shuai Zhang, locul 31 mondial.

Mihaela a jucat prima ei finală WTA din carieră în ianuarie, când a fost învinsă de belgianca Elise Mertens, la Hobart, în Australia, 6-1, 4-6, 6-3.

Deși între timp a mai acumulat experiență la nivel înalt, Mihaela va avea o misiune dificilă împotriva Kvitovei și din cauza faptului că românca a stat nu mai puțin de trei ore și 28 de minute pe teren vineri.

Pentru că, pe lângă meciul cu Giorgi, care a durat două ore și 26 de minute, Mihaela a jucat și finala turneului de dublu. Ea și Lidziya Marozava, din Belarus, au fost învinse, scor 4-6, 2-6, de favoritele 3, Nicole Melichar, din SUA, și Kveta Peschke, din Cehia.

Mihaela și-a asigurat, la simplu, un cec în valoare de 21.400 de dolari și 180 de puncte WTA și ar putea urca până în apropierea locului 30 mondial, având mari șanse să devină a doua cea mai bună jucătoare din România la momentul actual, după Simona Halep, respectiv să le depășească pe Sorana Cîrstea și Irina Begu.

Dar succesul Mihaelei Buzărnescu nu este singurul mare succes obținut vineri de tenisul feminin românesc.

Ana Bogdan a acces în finala calificărilor de la Madrid Mutua Open, după ce a învins-o, cu 6-1, 4-6, 6-0, pe japoneza Miyu Kato. Ana Bogdan ar putea da piept, în ultimul tur al calificărilor, chiar cu Irina Bara, dacă aceasta din urmă trece de Kristyna Plișkova, din Cehia.

Loredana Roșca (21 de ani, locul 984 mondial) s-a calificat în semifinalele turneului feminin de tenis de la Hammamet (Tunisia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Ea a trecut la mare luptă, scor 6-4, 6-7, 6-2, de Guiomar Maristany Zuleta De Reales, principala favorită a competiției și ocupanta locului 504 mondial.

Sâmbătă, în penultimul act al competiției, Loredana Roșca dă piept cu slovena Pia Cuk, jucătoare care a prins tabloul principal grație unui wild-card.

Pia Cuk (21 de ani, fostă locul 486 mondial) a produs o altă surpriză a zilei de vineri învingând-o, cu 6-4, 2-6, 7-5, pe elvețianca Nina Stadler, a treia favorită a competiției.

Loredana Roșca va juca sâmbătă și în finala turneului de dublu de la Hammamet. În semifinale, ea și Cristina Adamescu, favorite 3, au trecut, cu 6-4, 6-2, de belgianca Chelsea Vanhoutte și Noelia Zeballos din Bolivia.

În ultimul act al competiției vor da piept cu favoritele 4, japoneza Mana Ayukawa și Alicia Herrero Linana, din Spania.

Raluca Șerban (20 de ani, locul 333 mondial) poate fi desemnată și ea revelația săptămânii. S-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Balaton (Ungaria), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

A profitat de abandonul nemțoaicei Katarina Hobgarski, a opta favorită a competiției, care s-a retras de pe teren în primul set, la 5-2 pentru sportiva noastră.

În finală, Raluca dă piept cu slovena Kaja Juvan, jucătoare care a prins tabloul principal grație unui wildcard. Kaja Juvan (17 ani, locul 526 mondial) a învins-o în semifinale pe nemțoaica Anna Zaja, favorită 4, scor 6-3, 6-1.

De remarcat însă că Raluca Șerban a câștigat deja turneul de dublu de la Balaton. Vineri, în finală, ea și unguroaica Anna Bondar, favorite 4, au învins-o alte două unguroaice, pe Agnes Bukta și Dalma Galfi, scor 6-1, 7-6.

Calificată în semifinalele turneului feminin de tenis de la Tbilisi (Georgia), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari, Andreea Roșca (19 ani, locul 347 mondial) a abandonat în disputa cu favorita 3, Ekaterine Gorgodze din Georgia, la scorul de 6-1, 2-0 pentru adversara sa.

Monica Niculescu, favorită 1, a ratat și ea calificarea în finala turneului feminin de tenis de la Khimki (Rusia), competiție dotată cu premii în valoare de 100.000 de dolari.

Monica a cedat, 5-7, 6-2, 4-6, în confruntarea cu rusoaica Anastasia Potapova, jucătoare care, la 17 ani, este văzută drept noua Maria Șarapova și ocupă deja locul 238 mondial după ce a fost și pe locul 197 mondial.

7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv