Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Monica Niculescu a acces pe tabloul principal al turneului de la Miami

Româncele au debutat cu dreptul în turneul feminin de tenis de la Miami (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de aproape opt milioane de dolari.

Monica Niculescu
sursă foto: digi24.ro

Monica Niculescu, singura reprezentantă a României din calificări, a acces pe tabloul principal, după ce, marți, a câștigat clar, scor 6-1, 6-3, disputa cu belgianca Yanina Wickmayer, din al doilea tur al calificărilor.

În prima rundă, luni, Monica Niculescu obținuse o altă victorie categorică, 6-4, 6-0 cu Antonia Lottner, din Germania.

Grație acestui succes, Monica și-a asigurat 40 de puncte WTA și un cec în valoare de 15.610 dolari. Mai mult, românca ar putea avea un culoare accesibil pe tabloul principal, printre posibilele adversare din primul tur aflându-se americanca Varvara Lepchenko, poloneza Magda Linette, Yulia Putințeva, din Kazahstan, sau Su Wei Hsieh, din Taipei.

Alte patru jucătoare din România erau calificate deja pe tabloul principal: Simona Halep (cap de serie numărul 1), Sorana Cîrstea (favorita numărul 32), Mihaela Buzărnescu și Irina Begu.

Aflate printre favorite, Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt calificate direct în turul al doilea, fază a competiției în care Simona va da piept cu învingătoarea dintre Veronica Cepede Royg (Paraguay) sau o jucătoare venită din calificări, iar Sorana va da piept cu învingătoarea dintre Su Wei Hsieh (Taipei) sau o jucătoare venită din calificări.

În primul tur, Mihaela Buzărnescu intră în focuri încă de marți seara, ea urmând să înfrunte o altă belgiancă, pe Kirsten Flipkens. Dacă trece, Mihaela joacă în turul al doilea cu britanica Johanna Konta, a 11-a favorită a competiției.

Irina Begu joacă în primul tur împotriva unei jucătoare venită din calificări. Dacă trece, va da piept în turul al doilea cu Coco Vandeweghe (SUA), a 16-a favorită a turneului.

Ca de obicei, singurul reprezentant al României pe tabloul principal de simplu masculin este Marius Copil. Aflat în acest moment pe locul 84 mondial, Copil dă piept, în primul tur de la Miami, cu Mihail Kukușkin, din Kazahstan.

Copil are un culoar favorabil de la Miami, de care ar putea profita. Pentru că, dacă trece de Kukușkin, dă piept cu rusul Karen Kachanov, cap de serie numărul 32, în turul al doilea, iar în turul al treilea îl așteaptă un posibil meci cu sud-africanul Kevin Anderson.

Deși în acest moment Kevin Anderson este locul 8 mondial, sud-africanul are un stil asemănător cu sportivul român, astfel că Marius Copil nu trebuie decât să fie ceva mai eficient pentru a obține un succes de vis.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv