Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

TENIS: Nicolae Frunză a produs surpriza la Santa Margherita. Georgia Crăciun și Ilona Ghioroaie au câștigat și ele turnee de 15.000 de dolari

Săptămâna 8-14 octombrie a fost una de vis pentru tenisul românesc.

Nicolae Frunza, sursa foto telegrafonline.ro

Cea mai mare surpriză, un rezultat total neașteptat, a fost produsă de Nicolae Frunză, una dintre marile speranțe ale tenisului masculin românesc.

Frunză, 20 de ani, locul 717 mondial, a câștigat turneul masculin de tenis de la Santa Margherita (Italia), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

În finală, sportivul român l-a învins, cu 6-4, 6-3, pe italianul Jacopo Berrettini, locul 482 mondial și al cincilea favorit al competiției.

Frunză a reușit să învingă clar un jucător care nu pierduse niciun set până la finală. De remarcat că românul a trecut de doi conaționali până să ajungă în finală.

Frunză l-a învins cu 7-6, 6-3 pe Mircea Alexandru Jecan, în primul tur, și cu 6-2, 6-3 pe Bogdan Apostol, în semifinale.

Este al cincilea trofeu cucerit de Frunză în carieră, însă primul câștigat în afara țării.

Georgia Crăciun, 19 ani, locul 564 mondial, a fost din nou imperială și a câștigat turneul feminin din Antalya (Turcia) atât la simplu, cât și la dublu.

În finala de la simplu, Georgia a învins-o, cu 7-5, 5-7, 7-6, pe Magdalena Pantuckova, din Cehia, locul 444 mondial și principala favorită a turneului din Turcia.

Este al șaptelea turneu câștigat de Georgia și al patrulea câștigat în acest an. Românca a ajuns la 21 de victorii și o singură înfrângere în ultimele 22 de meciuri jucate, ea câștigând la simplu trei din ultimele patru turnee jucate (Varna, Sozopol, Antalya).

Un rezultat remarcabil a reușit și Ilona Ghioroaie, 20 de ani, locul 465 mondial. Ea a câștigat turneul de 15.000 de dolari de la Monastir (Tunisia).

În finală, Ilona, principala favorită a competiției, s-a impus cu 6-3, 4-1, abandon în disputa cu Magali Kempen, din Belgia, a cincea favorită a competiției.

Este al șaptelea trofeu cucerit de Ilona și al treilea câștigat în acest an după succesele din Antalya și Sajur.

Din păcate, băieții nu au reușit să-și dubleze rezultatul. Ajuns în finala din Antalya, Dragoș Mădăraș, jucător suedez de origine română, a abandonat în confruntarea cu cehul Vit Kopriva, al patrulea favorit al competiției, în special din cauza efortului depus în primul set, care s-a decis la tiebreak în favoarea lui Kopriva.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv