Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Româncele dau recital la Beijing. Sorana Cîrstea a surclasat-o pe Plişkova

După ce Simona Halep a bătut-o măr pe Maria Şarapova, Sorana Cîrstea a făcut şi ea spectacol în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Beijing (China), competiţie dotată cu premii în valoare de peste şapte milioane de dolari.

 

Sorana a avut-o în faţă, în optimi, pe Karolina Plişkova, din Cehia, a patra favorită a turneului, şi o sportivă aflată în lupta pentru a încheia sezonul pe primul loc al ierarhiei WTA.

Casele de pariuri nu îi dădeau nicio şansă româncei, mai ales că Plişkova a demonstrat o formă foarte bună în ultima perioadă, reuşind să ajungă cel puţin până în sferturi la ultimele cinci turnee la care a participat.

Însă Sorana a pus în scenă unul dintre cele mai bune jocuri ale sale. Şi, profitând şi de inconstanţa adversarei, a măturat cu Plişkova în primul set pentru un neverosimil 6-1.

Cehoaica s-a trezit din amorţeală în setul al doilea şi a pus stăpânire pe joc. S-a distanţat rapid la 3-0 şi a servit pentru set la 5-3. Dar Sorana s-a bătut incredibil pentru fiecare punct, a pus presiune pe adversară şi a reuşit să-şi ia break-ul înapoi, relansând setul.

Lovit la moral, Plişkova nu a mai existat pe teren, iar Sorana a luat cinci game-uri la rând, de la 2-5 la 7-5, pentru a se impune în 85 de minute.

A fost una dintre cele mai importante victorii din cariera sportivei noastre care şi-a asigurat, ca şi Simona Halep, aproape 150.000 de dolari şi 215 puncte WTA.

Graţie acestui succes, Sorana se apropie tot mai mult de atingerea celei mai bune clasări din carieră. A fost locul 21 mondial în august 2013, iar de luni are mari şanse să urce între primele 35 de jucătoare ale lumii.

Mai mult, ea îşi poate îmbunătăţi rezultatul de la Beijing, deşi în sferturi va avea o adversară incomodă, chiar dacă vorbim de Jelena Ostapenko, a noua favorită a turneului, sau de chinezoaica Shuai Peng.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv