Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

TENIS: Simona Halep se califică în semifinale la Roland Garros, după o revenire fantastică împotriva Svitolinei

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele de la Roland Garros, după o revenire fabuloasă reușită în meciul din sferturi cu Elina Svitolina.

Condusă cu 5-0 în primul set și cu 5-1 în actul al doilea, Simona a revenit de fiecare dată, a anulat chiar și o minge de meci a adversarei și s-a impus, în cele din urmă, scor 3-6, 7-6, 6-0, la capătul unei partide care a durat două ore și opt minute.

Partida a fost una dintre cele mai spectaculoase din tenisul ultimilor ani. Convinsă că trebuie să închidă cât mai mult jocul pentru a avea o șansă împotriva Simonei, Svitolina a avut un debut fabulos de meci, loviturile fulgerătoare ale ucrainencei punând-o în mare dificultate pe sportiva noastră.

Svitolina s-a distanțat rapid la 5-0, însă finalul primului set a arătat că este puțin probabil ca ucraineanca să poată țină un ritm fabulos și, chiar dacă a pierdut setul cu 3-6, Simona nu și-a pierdut cumpătul.

Setul al doilea s-a desfășurat după un scenariu similar. Profitând și de o mică inconstanță în jocul Simonei, Svitolina s-a distanțat din nou la 5-1.

Chiar și așa, ucraineanca nu a avut forța mentală necesară pentru a pune capăt disputei. Simona a preluat inițiativa, a impus ritmul jocului și și-a debusolat adversara cu câteva unghiuri năucitoare.

Simona putea încheia setul înainte de tiebreak, dar a ratat câteva momente favorabile și s-a ajuns în prelungiri. Svitolina și-a jucat ultima carte însă nici de această dată nu a fost să fie.

Halep a câștigat tiebreak-ul nu fără emoții, 8-6, și i-a împlantat un pumnal în inimă adversarei, rezolvând psihologic soarta meciului.

Setul trei a fost practic fără istoric, pe teren existând o singură jucătoare. Svitolina a greșit tot mai mult, s-a pierdut cu firea, iar Simona a profitând din plin și a bifat un neverosimil 6-0.

Este victoria care îi asigură sportivei noastre 780 de puncte și 530.000 de euro, dar și uriaș plus de moral înaintea semifinalei cu Karolina Plișkova (Cehia).

Plișkova a trecut de Caroline Garcia, 7-6, 6-4, dar măcar teoretic se anunță a fi un adversar mai accesibil decât Svitolina. Cehoaica nu a strălucit la Roland Garros, chinuindu-se cu jucătoare mai puțin cunoscute precum Ekaterina Alexandrova (6-2, 4-6, 6-3) sau Veronica Cepede Royg (2-6, 6-3, 6-4).

În plus, Halep și Plișkova s-au întâlnit de cinci ori până acum, iar sportiva noastră s-a impus de patru ori, de fiecare dată fără set pierdut.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv