Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

TENIS: Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în turul II la Australian Open

România a ajuns să aibă trei jucătoare calificate în turul II de la Australian Open, după victoriile obținute marți de Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Liderul mondial și principala favorită a competiției, Simona Halep a trecut, nu fără emoții, de Destanee Aiava, o puștoaică de numai 17 ani ce reprezintă marea speranță a Australiei în tenis.

Simona și-a găsit greu ritmul și și-a adjudecat primul set la tie-break, scor 7-6, după ce Aiava a condus cu 5-2. La 1-1, în startul setului al doilea, s-a produs un moment deosebit de important.

Simona a călcat strâmb la o minge banală și a fost la un pas să anunțe retragerea din meci. Încurajată de cei din tribună, Simona a solicitat intervenția medicului, iar doctorul a făcut minuni.

Pentru că sportiva noastră nu a mai pierdut niciun game până la final, impunându-se, cu 7-6, 6-1, după un meci care a durat 113 minute.

Greul pentru Simona însă d-abia de acum începe, ea urmând să o înfrunte, în turul al doilea, pe canadianca Genie Bouchard, jucătoare care este în căutarea strălucirii de altă dată.

Bouchard a depășit-o, cu 6-3, 7-6, pe franțuzoaica Oceane Dodin și caută să profite de momentul favorabil pentru a obține prima victorie într-un meci cu liderul mondial, în condițiile în care Genie și Simona nu s-au mai întâlnit până acum.

Sorana Cîrstea a tras din greu pentru a ajunge în turul doi. Ea a avut nevoie de 139 de minute de joc pentru a se impune, scor 5-7, 6-4, 6-3, în confruntarea cu Zarina Diyas, din Kazahstan.

A fost meciul de încălzire de care Sorana avea nevoie pentru că pentru ea urmează, practic, două posibile meciuri cu niște cehoaice super-tari.

Mai întâi avem Sorana Cîrstea versus Lucie Safarova, cap de serie numărul 29. Apoi, dacă trece de Safarova, avem un posibil meci cu Karolina Plișkova, a șasea favorită a competiției având clar prima șansă în disputa cu Beatriz Haddad Maia, din Brazilia.

Toate jucătoarele de pe această parte a tabloului au bifat victorii în minim de seturi. Safarova a trecut de Ajla Tomljanovic, din Australia, 7-5, 6-3, Plișkova a bătut-o pe Cepede Royg, din Paraguay, 6-3, 6-4, iar Haddad Maia a bătut o altă australiancă, pe Lizette Cabrera, 7-6, 6-4.

Sorana are palmares negativ cu Safarova, 1-4, învingând-o pe cehoaică o singură dată, la US Open, acum un deceniu, scor 6-4, 4-6, 6-2.

Vă reamintim că și Irina Begu este calificată în turul II de la Australian Open. Ea va da piept cu Petra Martic, din Croația.

Ana Bogdan s-ar putea alătura celor trei românce din turul II, dar trebuie să treacă de Kristina Mladenovic, din Franța, locul 11 mondial.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv