Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

TENIS: Sorana Cîrstea câștigă duelul românesc de la Indian Wells și se pregătește de marele meci cu Venus Williams

Sorana Cîrstea a obținut, joi seara, calificarea în turul al doilea al turneului feminin de tenis de la Indian Wells (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 8 milioane de dolari.

Sportiva noastră a avut nevoie de doar 79 de minute pentru a se impune, scor 6-2, 6-3, în duelul 100% românesc pe care l-a avut cu Monica Niculescu.

A fost un meci la discreția Soranei, care a reușit să fie mai agresivă și să-și țină adversara în permanență sub presiune. Sorana putea încheia mai repede meciul, dar a avut un scurt moment în care a luat piciorul de pe accelerație la 5-0 în setul al doilea.

Sorana și-a asigurat 25.465 de dolari și 35 de puncte WTA, în timp ce Monica rămâne cu 15.610 de dolari și 40 de puncte WTA. Pentru Sorana urmează însă un meci mult mai complicat, ea urmând să dea piept cu americanca Venus Williams, a opta favorită a competiției.

Venus și Sorana s-au mai întâlnit o singură dată, în 2010, la Miami, iar atunci s-a impus clar americanca, scor 6-4, 6-3.

Interesant este că învingătoarea dintre cele două ar putea da piept, în turul al treilea, cu nimeni alta decât Serena Williams. Fostul lider mondial a revenit pe teren joi seara după o pauză îndelungată.

Serena nu a impresionat cu Zarina Diyas, din Kazahstan, dar, chiar și așa, a reușit să se impună în minim de seturi, 7-5, 6-3. Pentru Serena urmează meci interesant cu olandeza Kiki Bertens, a 29-a favorită a competiției.

Victoria Soranei Cîrstea a fost una dintre puținele reușite ale sportivilor români joi seara. Mihaela Buzărnescu a fost eliminată din primul tur la simplu, deși a avut 6-3 și 2-0 sau 6-3 și 4-3 cu americanca Jennifer Brady.

În cele din urmă, Brady a profitat de avantajul terenului propriu și s-a impus, scor 3-6, 6-4, 6-2.

Marius Copil, singurul reprezentant al României pe tabloul de simplu masculin, a fost învins de canadianul Peter Polansky. A fost 7-6, 6-7, 7-6 pentru sportivul aflat pe locul 134 mondial, asta în ciuda faptului că raportul așilor a fost de 25-1 în favoarea sportivului român.

Rezultatele negative au continuat la dublu feminin: Simona Halep/ Irina Begu – Nicole Melichar/ Kveta Peschke 3-6, 6-1, 3-10; Raluca Olaru/ Olga Savchuk – Katerina Bondarenko/ Aleksandra Krunic 4-6, 6-4, 6-10.

Onoarea României a mai fost salvată, parțial, de Monica Niculescu. Ea și Andrea Hlavackova, din Cehia, favorite 5, au trecut, scor 6-2, 2-6, 10-4, de surorile Karolina și Kristyna Plișkova.

15 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv