Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

TENIS: Sorana Cîrstea, prima româncă ajunsă în turul II la Roland Garros

Deşi a fost a cincea româncă intrată în focuri la ediţia din acest an a Roland Garros, Sorana Cîrstea este abia prima reprezentantă a ţării noastre ajunsă în turul al doilea al Open-ului Franţei.

Înfrângerile suferite de Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Begu şi Patricia Maria Ţig au fost răzbunate cu vârf şi îndesat de Sorana Cîrstea, sportivă care a obţinut una dintre cele mai rapide victorii din primul tur.

Sorana a avut nevoie de mai puţin de o oră pentru a se impune, scor 6-3, 6-1, în confruntarea cu chinezoaica Shuai Peng, la capătul unei dispute în care adversara i-a pus probleme doar în primul set.

Sportiva noastră şi-a asigurat 60.000 de euro şi 70 de puncte WTA. Iar cum anul trecut Sorana a fost eliminată încă din primul tur, ea obţine deja un plus de 60 de puncte care i se vor adăuga la zestrea avută în ierarhia mondială.

Jocul Soranei ne dă speranţe pentru un parcurs cât mai lungă, dar românca va avea parte de un adversar dificil în turul al doilea, în faţa ei urmând să stea Carla Suarez Navarro, din Spania, a 21-a favorită a competiţiei.

Iberica a trecut fără mari probleme de grecoaica Maria Sakkari, scor 6-4, 6-2, şi a avut evoluţii constant bune la Roland Garros în ultimii cinci ani, ajungând de fiecare dată cel puţin până în faza 16-imilor de finală.

Totuşi, Carla Suarez Navarro are probleme când vine vorba de a juca împotriva unei românce, iar acest lucru ne dă speranţe. Aflată pe locul 23 mondial, jucătoarea din Spania a pierdut patru dintre cele cinci meciuri jucate împotriva Soranei, sportivă pe care nu a mai învins-o din 2009 şi în faţa căreia a pierdut anul acesta chiar la Australian Open tot în turul al doilea.

În plus, anul trecut, la US Open, ascensiunea ibericei a fost blocată de o altă româncă, Simona Halep.

De altfel, Simona Halep ar putea fi a doua românca ce ajunge în turul al doilea al ediţiei din acest an de la Roland Garros, ea urmând să dea piept, marţi seara, cu slovaca Jana Cepelova.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv