Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Trei sportive din România, în 16-imile de finală ale turneului de la Miami

Trei sportive din România au reuşit să se califice, vineri seara, în 16-imile de finală ale Miami Open, turneu de tenis dotat cu premii în valoare de 7 milioane de dolari.

Balul a fost deschis de Simona Halep, care a trecut greu, scor 6-4, 2-6, 6-3, de japoneza Naomi Osaka, locul 49 mondial. Simona a avut nevoie de aproape două ore pentru a-şi asigura victoria, dar şi mari probleme în setul al doilea, când Osaka, profitând de o întrerupere din cauza a ploii, a revenit şi s-a distanţat rapid la 4-0.

Sorana Cîrstea a obţinut una dintre cele mai importante victorii din ultimii ani, trecând, scor 7-6, 3-6, 6-3, de Anastasija Sevastova, locul 25 mondial.

Sorana a avut nevoie de două ore şi 16 minute pentru a-şi asigura victoria, dar şi ea a avut mari probleme în setul al doilea, când a fost avertizată de mai multe ori din cauza protestelor adresate arbitrului de scaun.

Surpriza zilei a fost produsă de Patricia Maria Ţig, sportivă ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut de calificări. Patricia s-a impus clar, scor 7-6, 6-2, în confruntarea cu franţuzoaica Kristina Mladenovic, locul 18 mondial.

Toate cele trei sportive şi-au asigurat câte 41.350 de dolari şi 65 de puncte WTA, însă Patricia Maria Ţig a mai primit 30 de puncte WTA pentru că a reuşit să treacă de calificări.

În 16-imi urmează meciuri cât se poate de tari pentru sportivele noastre. Patricia Maria Ţig o va înfrunta pe americanca Venus Williams, locul 12 mondial, care a trecut în turul al doilea, scor 6-4, 6-3, de brazilianca Beatriz Haddad Maia, beneficiara unui wildcard.

Simona Halep dă piept cu Anett Kontaveit, din Estonia. La prima vedere meciul pare să fie accesibil, Kontaveit venind din calificări. Însă, în turul al doilea, estonianca a trecut de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 35 mondial, scor 6-7, 6-2, 6-2.

Aflată pe partea inferioară a tabloului, Sorana Cîrstea urmează să dea piept cu nimeni alta decât daneza Caroline Wozniacki, a 14-a jucătoare a lumii în acest moment. Wozniacki a trecut în turul al doilea de Varvara Lepchenko, venită din calificări, scor 6-1, 6-2, demonstrând că este în mare formă.

La nivel de meciuri directe, Patricia Maria Ţig nu s-a mai întâlnit cu Venus Williams şi nici Simona Halep cu Anett Kontaveit. Wozniacki şi Sorana Cîrstea s-au întâlnit de şapte ori, daneza având 4-3 la victorii. Totuşi, românca nu a mai bătut-o pe daneză de patru ani, de la Toronto, din 2013, când a fost 5-7, 7-6, 6-4.

Din păcate, a patra sportivă din România prezentă în turul al doilea la Miami, Irina Begu, a clacat din nou, fiind învinsă în trei seturi de Lara Arruabarrena, 6-3, 4-6, 3-6. Irina rămâne cu 22.325 de dolari şi 35 de puncte WTA şi a ajuns la a noua înfrângere din 11 meciuri jucate în acest an.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv