Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

TENIS: Un nume promițător, demn de urmărit. La 15 ani, Emma Răducanu face furori pentru Marea Britanie

Săptămâna de tenis aduce în prim plan un nume extrem de interesant.

In 2015, Emma a devenit cea mai tanara castigatoare a unui turneu dedicat junioarele U18

La numai 15 ani și venită din calificări, Emma Răducanu s-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Tiberias (Israel), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Este cel mai bun rezultat al puștoaicei de origine română la nivel de seniori, însă trebuie precizat că Emma aproape că nu are nimic în comun cu țara noastră.

Emma Raducanu si Lauryn John Baptiste, dupa finala castigata de jucatoarea cu origini romane

Preferă să-și petreacă vacanțele la țară, la bunici, dar ea s-a născut în Canada, din tată român și mamă cu origini asiatice, și acum reprezintă Marea Britanie, după ce englezii au remarcat potențialul ei deosebit și au decis să-i ofere o uriașă mână de ajutor din punct de vedere economic.

Abia după turneul din Israel, Emma va începe să conteze în clasamentul WTA, însă prestația ei de la Tiberias o recomandă pentru un viitor star al tenisului mondial feminin.

Unul dintre numeroasele trofee castigate de Emma in cariera

Pentru că Emma, care și-a dezvoltat deja un serviciu extraordinar de puternic și care se remarcă prin ambiția desăvârșită, a câștigat toate cele cinci meciuri jucate până acum în Israel fără să piardă vreun set.

Și sportiva cu origini române a depășit rivale mult mai bine cotate. A fost 6-1, 6-2 cu americanca Jane Stewart (24 de ani), în calificări, 6-4, 6-3 cu americanca Madison Bourguignon (20 de ani, fostă locul 989 mondial), 6-1, 6-4 cu turcoaica Melis Sezer (24 de ani, fostă locul 336 mondial și deținătoare a nouă trofee ITF) și 6-2, 6-1 cu cehoaica Laetitia Pulchartova (17 ani).

In noiembrie 20015 a fost desemnata cea mai buna junioare din lume

Cireașa de pe tort a venit vineri, în semifinale, când Emma a trecut clar, 6-3, 6-0, de favorita publicului, Vlada Ekșibarova, o sportivă cu origini sovietice care are 29 de ani, a fost locul 352 mondial și a câștigat opt turnee ITF de-a lungul carierei.

Parcursul fulminant din Israel i-a asigurat Emmei accederea pe tabloul principal al junioarelor de la Roland Garros, competiție la care toți ochii vor fi îndreptați către ea pentru a vedea dacă sportiva cu origini române poate confirma parcursul uluitor din acest start de sezon.

Anul acesta, Emma a castigat patru turnee de junioare, inclusiv unul disputat la Chisinau

Și spune uluitor pentru că Emma a câștigat toate cele 20 de meciuri de junioare în care a fost implicată în 2018, înainte să ajungă să joace și să se joace cu senioarele în Israel.

Însă nu este prima dată când Emma se remarcă în circuitul mondial de tenis. Născută pe 13 noiembrie 2002, în Toronto, reprezentanta Marii Britanii a reușit în noiembrie 2015, la doar câteva zile după ce a împlinit 13 ani, să câștige Nike Junior International, competiție desfășurată la Liverpool și dedicată jucătoarelor de până în 18 ani.

Emma reprezenta atunci, ca și acum, Bromley Tennis Academy și devenea cea mai tânără câștigătoare a unui turneu U18 din istoria tenisului, după ce o învinge în finală, cu 6-1, 6-4, pe Lauryn John Baptiste, o sportivă cu peste patru ani și jumătate mai mare decât ea.

Atunci, Emma Răducanu a avut nevoie de wild-card pentru a intra în competiție, în timp ce adversara ei din finală era chiar principala favorită a competiției.

Înainte, Emma Răducanu, care o are ca model, oarecum surprinzător, pe chinezoaica Li Na (fostă campioană la Australian Open și Roland Garros) câștigase, fără să piardă vreun set, atât turneul de simplu, cât și turneul de dublu la U14 Nike Junior International Roehampton, iar acest succes, coroborat cu cel de la Liverpool a transformat-o în câștigătoarea premiului pe luna respectivă pentru cea mai bună junioare din lume.

Ajunsă deja pe locul 45 în lume la nivel de junioare, Emma a decis, alături de Ion Răducanu, tatăl ei, că este momentul să facă pasul către turneele de senioare mai ales în condițiile în care anul acesta și-a spulberat adversarele câștigând fără drept de apel competiții precum Siauliai Open (Lituania), Biotehnos Cup (Moldova), Delhi ITF Juniors (India) și Chandigarh ITF Juniors (India).

21 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv