Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Tenismenii români au luat cu asalt turneul din Antalya

Încurajați de succesele fetelor de săptămâna trecută, când Ilona Ghioroaie, Raluca Șerban și Andreea Roșca au câștigat turnee internaționale, tenismenii noștri au început să scoată și ei capul la suprafață.

Bogdan Borza

Deocamdată însă ei o iau de jos, astfel că Bogdan Borza, Gabriel Boitan, Vlad Dumitru și suedezul de origine română Dragoș Mădăraș au obținut calificarea pe tabloul principal al turneului masculin de tenis din Antalya (Turcia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Cea mai ușoară misiune a avut-o Vlad Dumitru, 20 de ani, locul 1.912 mondial. A primit un wild-card și are și un culoar favorabil pe traseul principal, urmând să dea piept în primul tur cu ucraineanul Oleg Prihodko, 20 de ani, locul 913 mondial, jucător venit din calificări.

Bogdan Borza, una dintre marile speranțe ale tenisului masculin românesc, a tras din greu în calificări. Borza, 20 de ani, locul 812 mondial, i-a bătut pe argentinianul Juan Bautista Otegui, scor 4-6, 6-3, 6-3, și pe spaniolul Vicente Oliver Moratalla, scor 6-3, 7-5.

Pentru Bogdan urmează un meci complicat cu columbianul Cristian Rodriguez, favoritul numărul 8 al competiției. Rodriguez are 27 de ani și ocupă locul 386 în ierarhia ATP.

Gabriel Boitan, o altă mare speranță a tenisului masculin românesc, a ajuns pe tabloul principal din Antalya, după ce a produs surpriza calificărilor.

Boitan, 18 ani, locul 967 mondial, l-a învins luni, în ultimul tur al calificărilor, pe brazilianul Nicolas Santos, 30 de ani, locul 666 mondial și fost locul 457 mondial, principalul favorit al calificărilor.

Boitan l-a surclasat pe brazilian, 6-3, 6-3, după ce și-a ridiculizat și ceilalți doi adversari de până atunci, 6-0, 6-1 cu bosniacul Amar Avdovic și 6-0, 6-2 cu mexicanul Jeff Guerrero.

Pe tabloul principal, Boitan își va măsura forțele cu rusul Alexander Șevcenko, 17 ani, fără clasament ATP, jucător care beneficiază de un wild-card.

Un alt sportiv în mare formă se anunță a fi și suedezul de origine română Dragoș Mădăraș. Dody, 20 de ani, locul 935 mondial, i-a măcelărit în calificări pe rusul Alexei Kolcedanțev, 6-1, 6-0, pe japonezul Yuichiro Inui, 6-1, 6-1, și pe croatul Neven Krivokuca, 6-1, 6-0.

Totuși, Dody Mădăraș a avut ghinion la tragerea la sorți și va evolua în primul tur împotriva austriacului Dennis Novak, cap de serie numărul 2, jucător de 24 de ani și aflat pe locul 205 mondial.

Mădăraș va fi, practic, singurul reprezentant al României pe tabloul de dublu, el făcând echipă cu suedezul Filip Bergevi. Cei doi dau piept cu italienii Pietro Licciardi și Antonio Massara.

În paralel cu băieții, fetele continuă să facă spectacol în circuitul internațional. Săptămâna aceasta, Andreea Velcea, Andreea Ghițescu, Karola Patricia Bejenaru și Cătălina Dascălu joacă în Antalya, Andreea Prisăcariu joacă la Hammamet, Elena Cadar, Gabriela Duca, Alexandra Maria Stăiculescu, Cristina Adamescu, Izabela Gabriela Novac, Ioana Gașpar, Gabriela Ana Maria Davidescu și Raluca Șerban joacă la Heraklion, Miriam Bulgaru și Laura Andrei joacă la Sharm El Sheikh, iar Alexandra Cadanțu joacă la Zhuhai, turneu de 60.000 de dolari.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv