Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Ultimele detalii despre proiectul de reconstruire a celor patru arene pregătite pentru Euro 2020

Vicepremierul Paul Stănescu și Manuela Pătrășcoiu, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Investiții, au susținut, luni, o conferință de presă pentru a prezenta ultimele detalii despre proiectul de reconstruire a celor patru stadioane din București pregătite pentru Campionatul European de fotbal din 2020.

Asa arata viitorul Stadion Rapid

România găzduiește patru meciuri de la turneul final respectiv, partidele urmând a avea loc pe Arena Națională din București.

Una dintre cereri pentru obținerea dreptului de găzduire a meciurilor respective a fost ca în București să existe patru arene moderne unde echipele participante să se poată antrena.

S-a stabilit ca cele patru arene să fie Stadionul Steaua, Stadionul Dinamo, Stadionul Rapid și Stadionul Arcul de Triumf. Lucrările ar urma să dureze în jur de doi ani pentru fiecare dintre cele patru stadioane, iar lucrările trebuie să fie gata până la începutul lui iunie 2020.

La Stadionul Steaua și la Stadionul Arcul de Triumf se fac deja pregătiri pentru începerea lucrărilor. Iar vicepremierul Paul Stănescu a anunțat, luni, că cele mai mari probleme sunt cu arena din Ștefan cel Mare.

Din cauza neînțelegerilor dintre Clubul Sportiv Dinamo și afaceristul Nicolae Badea s-a stabilit ca noul stadion să fie ridicat pe locul în care se află în acest moment celebrul Velodrom.

Încă cum birocrația este stufoasă și documentația lasă de dorit, Stănescu a recunoscut luni că există posibilitatea ca Stadionul Dinamo să nu fie finalizat la timp.

Totuși, autoritățile nu dezarmează și există mai multe soluții de înlocuire a acestei arene, putând fi utilizate stadioanele de la Ploiești, Giurgiu, Mogoșoaia sau Voluntari.

“Noi suntem convinși că proiectul poate fi gata. La Dinamo există posibilitatea ca stadionul să nu fie finalizat până la începerea Euro 2020. Sunt însă situații de avarie. Avem stadioane care îl pot înlocui. La Ploiești, Giurgiu, Mogoșoaia și Voluntari. Noi ne-am dori ca toate cele patru stadioane să fie gata la timp, dar există această posibilitate ca Dinamo să nu fie gata. Vom găsi alte soluții. Noi ne dorim să fie finalizat și Dinamo cât mai repede, ar aduce bucurii suporterilor”, a declarat Stănescu.

S-a stabilit că Stadionul Steaua va fi complet demolat și reconstruit, urmând să aibă 30.500 de locuri. Stadionul Rapid și Stadionul Arcul de Triumf vor fi parțial demolate și reabilitate. Primul va avea în jur de 14.000 de locuri, iar al doilea 8.100 de locuri.

7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv