Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Zi neagră pentru tenismenii români. Cristina Ene ar putea salva onoarea

Mihaela Buzărnescu, Andreea Roșca și Dragoș Dima, trei dintre cei mai buni tenismeni ai României, au fost implicați sâmbătă în meciuri importante și, din păcate, toți trei au pierdut.

Cristina Ene

În ciuda victoriei obținute vineri, cu Elina Svitolina, locul 5 mondial, în sferturile de finală de la Birmingham, Mihaela Buzărnescu nu a reușit să repete prestația formidabilă și în semifinala cu Petra Kvitova de sâmbătă.

Cehoaica, aflată în mare formă, a avut nevoie de doar 74 de minute pentru a se impune, cu 6-3, 6-2, și a o elimina pe româncă în semifinalele turneului de 871.000 de dolari.

În ciuda eșecului, Mihaela nu părea foarte afectată și anunță că este deja gata pentru o nouă provocare și pentru a-și continua ascensiunea uluitoare din ierarhia WTA.

Participarea de la Birmingham i-a adus un cec în valoare de 46.345 de dolari și 185 de puncte WTA.

Intrată cu prima șansă în finala turneului feminin de tenis de la Ystad (Suedia), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari, Andreea Roșca a defilat în primul set cu slovena Kaja Juvan și s-a impus, cu 6-2.

A urmat însă un set al doilea uluitor. Kaja Juvan s-a dus la 5-1, Andreea a reușit să egaleze la 5, dar slovena a făcut break în game-ul 12 și și-a adjudecat setul, cu 7-5.

A fost momentul psihologic al meciului. Andreea a acuzat șocul și a făcut figurație în decisiv, slovena reușind să se impună cu un categoric 6-1.

Astfel, Andreea Roșca ratează șansa de a-și trece în cont al cincilea trofeu al sezonului și al șaptelea din întreaga carieră.

Din păcate, nici Dragoș Dima nu a reușit să salveze onoarea României. Sportivul nostru a fost învins clar în finala turneului masculin de tenis de la Budapesta (Ungaria), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

A fost 6-3, 6-2 pentru Piroș Zsombor, marea speranță a Ungariei, la capătul unui meci care a durat 84 de minute și în care, culmea, românului i-au intrat mai bine mingile jucate pe primul serviciu.

Surpriza săptămânii ar putea veni, însă, de la Cristina Ene, care sâmbătă s-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Amarante (Portugalia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Românca, 22 de ani, locul 700 mondial, s-a impus, cu 7-5, 6-1, în confruntarea cu Valeria Bhunu, din Zimbabwe, și dă piept în finală cu franțuzoaica Lou Brouleau sau cu Alba Carrillo Marin, din Spania.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv