Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Primul episod, Studiu de CAZ. MICROSOFT – OMNIS - RSC - OLAF - DNA

Biopsia unei crime economice înfăptuite de UE & Gates

În ultima vreme, domnul Dragoș Rișcanu a postat mai multe comentarii la textele publicate în cotidianul online SECUNDA având ca subiect FRAUDA EADS. Rișcanu, din postura de proprietar al companiei de software OMNIS GROUP, duce de 12 ani o bătălie cu personaje celebre în România și UE: ex-premierul Călin Popescu Tăriceanu, ex-ministrul de Finanțe Sebastian Vlădescu, ex-șeful SRI, George Maior, afaceriștii Ovidiu Artopolescu și Silviu Hotăran, patronul Microsoft Bill Gates și înalții oficiali ai UE Jonathan Scheele, Alessandro Buttice, Onno Simmons, Giorgio Ficcarelli, Alberto Perduca etc. Începem astăzi un studiu de caz pe această temă de interes european, studiu pe care l-am intitulat “Biopsia unei crime economice înfăptuite de UE”.

bill-gates-money
Bill Gates are o problemă și în România

În primul episod plecăm de la postările lui Dragoș Rișcanu, de la câteva documente oficiale emise de OLAF, de la rezoluția procurorului Monica Pop și de la o hotărâre a Curții de Apel București. Așa după cum v-am obișnuit, la finalul articolului puteți găsi toate documentele ce fac parte din acest studiu de caz.

Are cuvântul Dragoș Rișcanu

            Demarăm studiul nostru de caz cu punctul de vedere expus de Dragoș Rișcanu, proprietarul OMNIS GROUP, pe site-ul www.corupția.ro referitor la articolul nostru “Scrisoare deschisă către furnizorii acoperiților din presă”. După ce își expune punctul de vedere referitor la textul nostru și la știrea că Laura Codruța Kovesi va fi reînvestită în funcţia de procuror-şef al DNA, Dragoș Rișcanu scrie:

CONCLUZIE: Kovesi a fost RENUMITA si in trecut pentru protejarea Microsoft-Siemens-EADS si este si in prezent RENUMITA, exact pentru acelasi lucru.

Iată scrisoarea lui Dragoș Rișcanu către SECUNDA:

Stimate Domnule Palsu,

Incepind de astazi, puteti inchide subiectul si anchetele EADS.

Va atentionam ca veti ramine si mai singur acum ca tergiversarea anchetelor si protejarea infractorilor a devenit politica formala de stat astfel incurajata si glorificata de toata lumea prin RENUMIREA in functie a pricipalului vinovat din punct de vedere judiciar/juridic de fraudele comise in continuitate si mereu in cunostinta de cauza a eroinei nationale Laura Codruta Kovesi, din 2006 pina in prezent si viitorul din ce in ce mai sumbru.

In sustinerea celor de mai sus va trimitem:

  • Decizia civila nr. 425/2011 din data de 10.11.2011 in dosarul nr. 4954/3/2007 al Curtii de Apel Bucuresti Sectia a V-a Civila
  • Rezolutia PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE Secţia de urmărire penală şi criminalistică nr. 654/P/2011 din data de 07.02.2012
  • Decizia OLAF din 09.03.2012 de a deschide un caz de coordonare in dosarul OF/2010/0068
dragos riscanu nasultv
Dragoș Rișcanu la Nașul.TV
Răspunsurile OLAF dau speranțe

Ok, acesta a fost punctul de vedere emis de Dragoș Rișcanu pe www.coruptia.ro. În continuare, vă supunem atenției informațiile ce rezidă din documentele trimise redacției SECUNDA.

Să începem cu documentele OLAF. După mai mulți ani de corespondență ce s-a purtat pe ruta București – Bruxelles, în 23 martie 2012, directorul compania OMNIS GROP primește un prim răspuns de la OLAF, dătător de speranțe. Iată-l:

“Stimate Domnule GHENEA,

Vă mulţumim pentru comunicările dvs. succesive, începând cu data de 23.12.2009, în care aţi furnizat OLAF informaţii referitoare la posibila utilizare nejustificată a fondurilor UE de către Romanian Soft Company, comportamentul anticoncurenţial al MICROSOFT şi corupţia funcţionarilor români (…)

Pe baza constatărilor, Directorul General OLAF a decis, la data de 24 Ianuarie 2012, să deschidă un caz de coordonare. Scopul cazului de coordonare este acela de a înlesni colectarea şi schimbul de informaţii între autorităţile române şi departamentele Comunitare implicate (OLAF, Direcţia Generală Concurenţă, Direcţia Generală Piaţă Internă), precum şi urmărirea îndeaproape a diverselor proceduri în desfăşurare”.

Așadar, în februarie 2012, sub semnătura lui Vasil. Kirov, OLAF anunță OMNIS GROUP că “Directorul General OLAF a decis, la data de 24 Ianuarie 2012, să deschidă un caz de coordonare” și că va urmări îndeaproape desfățurarea procedurilor.

Giovanni Kessler
Giovanni Kessler, Director General OLAF

Ei bine, prin cea de-a doua scrisoare expediată în 21 iunie 2013 de către OLAF și semnată de Giovanni Kessler, Dragoș Rișcanu primește o nou informație benefică pentru lupta lui cu “titanii”:

“Stimate Domnule RIȘCANU,

(…) As dori sa profit de aceasta oportunitate ca sa va informez ca prin decizia mea din 15.11.2012 cazul de coordonare OF/2010/0068 a fost reclasificat ca si investigatie. Intrucat investigatia este in desfasurare, veti fi informat asupra rezultatelor sale la finalizare”.

Începe să fie clar pentru toată lumea inclusiv? Kessler îl anunță pe Rișcanu că din „coordonare”, cazul OF/2010/0068 a fost reclasificat ca investigație. Motivul investigației OLAF? O hoție din fonduri UE pusă în practică de Sebastian Vlădescu, prin intermediul societății sale ROMANIAN SOFT COMPANY, folosindu-se de softul furat de la OMNIS GROUP!

Jonathan-Scheele
Jonathan Scheele
Documentul Rezoluția PÎCCJ

Să trecem acum la cel de-al doilea document pus la dispoziție de Dragoș Rișcanu. Este vorba despre rezoluția procurorului şef al Serviciului pentru coordonarea activităţii Ministerului Public, Monica Pop, care se referă la dosarul penal 654/P/2011. Dosarul a fost deschis la data de 12 martie 2007, în urma plângerii penale formulate de OMNIS GROUP împotriva următoarelor persoane fizice și juridice:

  • Roşu Viorel, Comisar şef, director al Spitalului de urgenţă al M.A.I. „Prof. dr. Dimitrie Gerota”;
  • Dofin Emil, din cadrul Direcţiei Generale de Management Logistic şi Administrativ al MAI;
  • Petre Bogdan, din cadrul Direcţiei Generale de Management Logistic şi Administrativ al MAI;
  • Dan Mihai Marius, director general al Direcţiei Generale Medicale a MIRA.
  • SC ROMANIAN SOFT COMPANY SRL;
  • Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, Washington, USA;

În plângere, Dragoș Rișcanu îi acuză pe Viorel Roșu, Emil Dofin, Bogdan Petre și Mihai Marius Dan de abuz în serviciu și complicitate, iar pe societățile ROMANIAN SOFT COMPANY – adică pe Sebastian Vlădescu – și Microsoft – adică pe Bill Gates -, de săvârşirea infracţiunii de realizare în scopul distribuirii de mărfuri pirat.

Probabil că vă întrebați din ce s-au luat la trântă? Motivul bătăliei este unul cât se poate de curent: furt și corupție. În plângerea formulată, OMNIS GROUP a arătat că în perioada 2001-2002 a realizat mai multe aplicaţii software, care ulterior au fost sustrase de către angajaţii săi la plecarea acestora din firmă, în anul 2003. Aplicaţiile sustrase au fost identificate de către Dragoș Rișcanu într-o variantă demo în cursul anului 2004, pe site-ul ce aparţine societății ROMANIAN SOFT COMPANY (RSC).

Dar ce vină au Viorel Roșu, Emil Dofin, Bogdan Petre și Mihai Marius Dan? Iarăși motivul este unul curent: corupție. În plângere, Rișcanu mai arată cum RSC a vândut softurile inventate de OMNIS iar directorii Roșu, Dofin, Petre și Dan au fost complicii lui Vlădescu.

Pentru a simplifica expunerea, adică hoția lui Vlădescu, vă prezentăm concluzia raportului de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 6933/27.08.2007, întocmit de expertul din cadrul DEC-ORDA, Valentin Cornăţel. Iată concluzia expertului Cornățel:

“…asupra fişierelor deparolate ale aplicaţiei ISIS.NET existente la Registrul de Programe pentru Calculator şi înregistrate de către S.C. OMNIS GROUP S.R.L., s-a concluzionat că, prin analiza unui număr de 4 fişiere, codul sursă din fişierele S.C. OMNIS GROUP S.R.L. aflate în R.P.C. se regăseşte în totalitate în codul sursă al fişierelor prelevate de pe site-ul S.C. ROMANIAN SOFT COMPANY S.R.L. ce are unele funcţionalităţi suplimentare (vol. V, pag. 1-12)”.

Concluzia: RSC a furat codul sursă produs de OMNIS și l-a vândut unei instituții militare! Cu toate acestea, procurorul-şef  Monica Pop a dispus Neînceperea Urmăririi Penale faţă de directorii Roșu, Dofin, Petre și Dan și de firmele RSC și Microsoft!

sebastian vladescu
Sebastian Vlădescu s-a folosit de un cod furat
Decizia Civilă

În finalul primului episod din studiul nostru de caz “Biopsia unei crime economice înfăptuite de UE” vă prezentăm cel de-al treilea document. Este vorba despre hotârărea dată de Curtea de Apel București.

La ordinul lui Sebastian Vlădescu, reprezentanții RSC au contraatacat plângerile penale depuse de OMNIS cu privire la furtul softului printr-un proces civil demarat în 2005. Astfel RCS a dat în judecată OMNIS, acuzându-i de defăimare pe reprezentații societății. Evident, a fost o manevră de intimidare, dar Vlădescu a eșuat lamentabil.

Pentru inițiați afirm răspicat: cum era de așteptat, prima instanță a decis că OMNIS a jignit hoața RSC și trebuie să plătească daune firmei înființate de Sebastian Vlădescu. (Pentru neinițiați: Deși se spune că alegerea completului de judecată se decide aleatoriu de sistemul ECRIS, cunoscătorii știu foarte bine cum se face în realitate “alegerea”, când “depunătorul” dosarului „nu e venit de nicăieri”!)

Tot cum era de așteptat, Curtea de Apel București, prin judecătorii Adriana Teodora Bucur și Carmen Mihaela Negulescu, a decis că OMNIS nu a adus vreo atingere imaginii companiei RSC și a respins solicitările formulate de oamenii lui Sebastian Vlădescu.

Decizia Curții de Apel București din noiembrie 2011 a rămas definitivă deoarce Vlădescu a dat ordin reperezentanților RSC să nu înainteze recurs!

Decizia OLAF din 09.03.2012 de a deschide un caz de coordonare in dosarul OF/2010/0068

Download (PDF, 752KB)

A doua Decizia OLAF din 21.06.2013 prin care cazul OF/2010/0068 a fost reclasificat ca investigație

Download (PDF, 1.31MB)

Rezolutia PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE Secţia de urmărire penală şi criminalistică nr. 654/P/2011 din data de 07.02.2012

Download (PDF, 308KB)

Decizia civila nr. 425/2011 din data de 10.11.2011 in dosarul nr. 4954/3/2007 al Curtii de Apel Bucuresti Sectia a V-a Civila

Download (PDF, 4.35MB)

P.S.1. Redacția SECUNDA va pune la dispozițe GRATUIT spațiu editorial tuturor personajele nominalizate în acest studiu și care vor considera necesar să emită un punct de vedere.

P.S.2. Lupta lui Dragoș Rișcanu cu Microsoft, în perioada 2004 – 2009, a fost prezentată de jurnalistul Dan Coste în două volume publicate în 2010 sub titlul “Microsoft Îngerul Păzitor”.

149 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv