Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: La Parlament are loc Consiliul Național al PSD, urmat de CEx / Amnistia și grațierea, tot mai cerută la vârful partidului

Breaking News:
 

Doliu în lumea artistică. A murit regizorul Milos Forman

Lumea artistică internațională a încasat o nouă lovitură dură.

Sâmbătă dimineața a fost anunțat decesul celui care a fost marele regizor ceh Milos Forman.

Miloș Forman și-a pierdut viața vineri seara, din cauza unei boli necruțătoare. Regizorul avea 86 de ani și și-a dat Obștescul Duh la reședința sa din Warren, Connecticut (SUA).

Milos Forman s-a născut în 1932 în Caslav (Cehoslovacia). Și-a pierdut mama și tatăl adoptiv în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. 

A emigrat în SUA în 1968, iar ulterior a devenit celebru grație peliculelor “Zbor deasupra unui cuib de cuci” și “Amadeus”. Ambele i-au adus premii Oscar pentru cel mai bun regizor.

De altfel, “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, practic capodopera lui Forman, a fost doar al doilea film din istorie care câștigă, în 1976, premiul Oscar la cele mai importante cinci categorii (cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună actriță în rol principal, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu).

O asemenea performanță nu se mai reușise de la “S-a întâmplat într-o noapte”, din 1934, și nu a mai fost reușită până în 1991, la “Tăcerea Mieilor”.

Alte pelicule celebre: “Hair” , “Balul Pompierilor”.