Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

“Jake și femeile lui”, de la Teatrul “Maria Filotti” la Odeon

Teatrul Odeon găzduiește joi, 16 mai, de la ora 19.00, la Sala Majestic, spectacolul Teatrului “Maria Filotti” din Brăila, “Jake și femeile lui”, în regia lui Erwin Şimşensohn.

 

Iată precizările Teatrului Odeon:

“Această celebră comedie aduce in fața spectatorilor un scriitor de succes şi femeile din viaţa sa, ce apar şi dispar, devenind rând pe rând personaje ale romanelor sale. O comedie rafinată  scrisă de Neil Simon, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi autori americani.

Marvin Neil Simon a fost un dramaturg și scenarist american, de origine evreu. Numeroasele sale comedii, jucate mai întâi pe scenele de pe  Broadway au fost traduse și reprezentate în întreaga lume, dobândind un loc de frunte în repertoriul teatral universal din ultimii 50 de ani . Această piesa  s-a jucat prima dată pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentații pe Broadway.

Jake este un scriitor de success, care are relații sentimentale  cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Acţiunea se desfășoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea și imaginaţia se amestecă, granița dintre lumea reală și universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape ireală.

O comedie rafinată care ne introduce cu mult farmec in „culisele”  vieții unui scriitor. Partituri actoricești extrem de generoase. Numeroase răsturnări de situații , ingrediente scenice care aduc in final doua ore de elevat divertisment, dublat de consistențe reflecții filozofice . Un destin sinuos – SCRIITORUL, un om ca toți ceilalți  „între agonie și extaz”. Un spectacol care ne determină să reflectăm cu mai mare atenție asupra vieții fiecăruia dintre noi”.

JAKE ȘI FEMEILE LUI

de Neil Simon

Traducerea: Petre Bokor
Regia și ilustrația muzicalăErwin Şimşensohn
Scenografia: Andrada Chiriac
Lighting design: Lucian Moga
Sound desing: Călin Țopa

Distribuția :

JAKE – VALENTIN TERENTE
MAGGIE – PETRONELA BUDA
EDITH – MONICA IVAȘCU
KAREN – ELENA ANDRON
JULIE – NARCISA NOVAC
SHEILA – RAMONA GÎNGĂ
MOLLY 21 ani – CORINA BORȘ,
MOLLY 11 ani   – IRINA BĂLAN/SOFIA BURSUC

Durata: 2 h 30 min (cu pauză)

Biletele se pot achiziționa doar de la Casa de Bilete a Teatrului Odeon

Preț: 40 lei cat. I, 22 lei cat.II

6 Shares