Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

“PUNKT.VRT.PLASTIK”, un nou concert la ARCUB

La Sala Mare a ARCUB, Kaja Draksler, Petter Eldh și Christian Lillinger prezintă în 23 mai, de la ora 20:00, proiectul “PUNKT.VRT.PLASTIK” într-un nou concert vibrant din stagiunea de jazz Artist in Residenc.

Artiștii se numără printre cei mai captivanți, profunzi și versatili muzicieni care s-au afirmat în Europa, în ultima decadă. 

“Punkt” înseamnă, în suedeză, un punct de vedere și afirmarea unei concepții muzicale, “Vrt” este „grădină”, în slovenă, unde ideile muzicale sunt sădite și cultivate, iar “Plastik” (din germană) exprimă o viziune sonoră, plasticitatea formelor și a structurilor muzicale.

„Unele piese sunt complexe și cer acuratețe, însă, pe de altă parte, nici unul dintre noi nu este foarte pretențios în această privință”, a declarat Kaja Draksler. „Așadar, există o libertate inerentă… muzica și energia sunt mult mai importante decât corectitudinea notelor, dar vrem ca totul să sune bine. În plus, există încredere.” – notează Peter Margasak pe booklet-ul albumului.

Muzica artiștilor este rezultatul unei sinteze de personalități de neimaginat dacă lucrările interpreților ar fi judecate în afara contextului. Kaja Draksler Trio a debutat la October Meeting 2016 de la Bimhuis, Amsterdam.

Kaja Draksler s-a născut în 1987, în localitatea Kranj din Slovenia. A început să cânte la pian de la vârsta de patru ani și a absolvit Liceul de Muzică din Ljubljana, în 2005. În 2009, a absolvit Conservatorul din Groningen, unde a studiat jazz piano. Până în 2013, a studiat compoziția sub îndrumarea lui Richard Ayres, la Conservatorul din Amsterdam. În timpul studiilor de la Groningen, Draksler a cântat împreună cu Acropolis Quintet, înființat de ea. Cam în aceeași perioadă, a fost cofondatorul BadBooshBand. A cântat împreună cu Susana Santos Silva, la Moers Festival și la Moldejazz. În 2017, a impresionat publicul de la JazzFest din Berlin, cântând împreună cu Petter Eldh și Christian Lillinger.

 

Petter Eldh s-a născut în 1983, la Gothenburg, Suedia. Preocupat de muzică încă de la vârsta de opt ani, Eldh își începe educația muzicală la Sinclair Music School din Uddevalla, între 1999 și 2002, și continuă, între 2002 și 2004, la Jazz School din Skurup, ajungând mai apoi în Copenhaga, la Rhythmic Music Conservatory. În 2010, colaborează cu Django Bates pentru albumul dedicat lui Charlie Parker, “Conformation”. În 2006, este premiat, împreună cu Marius Neset, la The International Jazz Price Getxo din Spania, pentru albumul “People Are Machines”, iar în 2012, împreună cu Schneeweiss și Rosenrot, primește New German Jazz Award, pentru albumul “Pool”.

Christian Lillinger, născut în 1984, aparține noii generații impresionante de artiști care se afirmă în ultima vreme pe scenele europene de muzică de jazz. A studiat, între 2000 și 2004, la Academia de Muzică „Maria von Weber Carl” din Dresda, împreună cu Günter Sommer, iar între 2001 și 2003, a fost membru al Orchestrei Federale de Jazz pentru Tineret. Lillinger a concertat alături de muzicieni proeminenți, precum Rolf și Joachim Kühn, Alexander von Schlippenbach sau John Tchicai. Și-a făcut debutul la Pirouet Records, cu albumul “Grund”, pe care interpretează alături de Pierre Borel, Tobias Delius, Achim Kaufmann, Christopher Dell, Robert Landfermann sau Jonas Westergaard.

0 Shares