Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BUCUREȘTI: CGMB a respins propunerea Gabrielei Firea de decontare a carburanților / BRUXELLES: Iohannis consideră “îngrijorătoare” OUG 92 / “A fost sesizat Avocatul Poporului, aștept evoluțiile viitoare” /JUSTIȚIE: Șeful statului are rezerve în numirea Adinei Florea șefă la DNA / „Are aviz negativ de la CSM” / “Am solicitat să verifice legalitatea acestei propuneri”

 

Breaking News:
 

TIFF 2018 se mută la Sibiu cu cele mai așteptate filme ale anului și invitați speciali

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) ajunge la Sibiu în perioada 20 – 24 iunie,  cu cele mai așteptate titluri ale anului, premiere mondiale, proiecții în aer liber și zeci de invitați speciali.

Sibiul va fi transformat, timp de 5 zile, în capitala filmului, spre încântarea sibienilor  și a turiștilor veniți din întreaga lume.

Iată precizările organizatorilor, în comunicatul remis redacției:

Cea dea 12-a ediție TIFF Sibiu se va deschide miercuri, pe 20 iunie, cu proiecția celui mai mai recent film regizat de celebrul Wes Anderson. Insula câinilor/ Isle of Dogs va rula de la ora 22:00,  în Piața Mare – spațiu ce va găzdui seară de seară de seară evenimente la care sunt așteptați mii de cinefili.

Proiecții în aer liber sunt programate după lăsarea serii și în Parcul Cetății, un nou spațiu alternativ, special amenajat, în care cinefilii sunt invitați zilnic să se bucure de atmosfera de festival, după ora 17:00, în zona de lounge.

Vineri seară la ora 22:00, provocăm o întâlnire neobișnuită între pionierii snowboardingului din Norvegia și cei din Romania.

Trei dintre protagoniștii filmului documentar There’s Always Next Season, printre care si regizorul Carl Christian Lein Størmer, s-au decis să împărtășească în premieră povestea începuturilor snowboardingului în Tromso, chiar comunității iubitorilor de sporturi de iarnă din Sibiu. Sâmbătă seară, filmul verii se vede la TIFF.

Charleston

Charleston, în care Șerban Pavlu, Radu Iacoban și Ana Ularu devin protagoniștii unei povești tragi-comice despre iubiri pierdute, va fi proiectat în prezența echipei. Tot aici, pe 20 iunie, de la aceeași oră, va rula Foxtrot (r. Samuel Maoz).

Povestea inspirată de conflictul israeliano-palestinian a fost distinsă cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și a câștigat nu mai puțin de 8 trofee Ophir la ,,Oscarurile israeliene’’. Intrarea este liberă la proiecțiile din Piața Mare și Parcul Cetății.

Ediția cu numărul 12 se va încheia cu o seară de gală. Actorul Florin Piersic, una dintre cele mai îndrăgite figuri ale cinemaului autohton, va fi invitat pe 24 iunie, de la ora 22:00, în Piața Mare, la proiecția filmului Parașutiștii (1974).

Producția regizată de Dinu Colcea va readuce pe marele ecran o poveste dinamică de dragoste, cu îndrăgitul actor în rol principal.

Vinovatul

Cele mai populare titluri  prezentate la TIFF vor putea fi urmărite și la Teatrul Gong, unde vineri seară, de la ora 18:00, va rula Vinovatul/ The Guilty (r. Gustav Moller), thrillerul distins cu Premiul Publicului.

Nu mă atinge-mă

De la 20:00, Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not (r. Adina Pintilie), premiat cu Ursul de Aur la Berlin.

Cinefilii îi vor putea întâlni la proiecțiile organizate în același spațiu pe regizorii și actorii din Secretul Fericirii (r. Vlad Zamfirescu), Câteva conversații despre o fată foarte înaltă (r. Bogdan Theodor Olteanu), Povestea unui pierde vară (r. Paul Negoescu) și Marița (r. Cristi Iftimie).

O selecție specială de filme semnate de Ingmar Bergman va fi prezentată la Sala Astra, în cadrul retrospectivei dedicate celor 100 de ani de la nașterea marelui cineast suedez. Documentare, titluri care chestionează corectitudinea politică, proiecții speciale și evenimente dedicate celor mai tineri dintre cinefili vor îmbogăți programul variat al ediției.

Seri cu povești în aer liber sunt programate și la barajul de la Gura Râului, la Palatul de Vară Brukenthal din Avrig și pe scena de pe lacul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

Biletele pentru TIFF Sibiu 2018 vor fi disponibile în curând pe https://tiff.eventbook.ro iar din data de 19 iunie vor putea fi achiziționate și de la info-point-ul din Piața Mare sau la locații, înaintea proiecțiilor.