Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Toader și Carmen Dan sunt audiați în Comisia LIBE a Parlamentului European / Eurodeputații critică OUG privind contestarea în anulare / ACTUALITATE:  Iohannis merge la Iași cu o zi înainte de sărbătorirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor RomâneSĂNĂTATE: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 29 

Breaking News:
 

Ce le-a spus ministrul Transporturilor protestatarilor: Trebuie recuperate datoriile CFR

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, s-a întâlnit vineri cu liderii de sindicat de la CFR, în timp ce peste 2.000 de angajați ai companiilor feroviare CFR Infrastructură și CFR Marfă protestau în fața ministerului, înainte de a porni în marș spre Guvern.

MT transmite într-un comunicat că ministrul Lucian Șova “și-a arătat, încă de la preluarea mandatului, deschiderea față de revendicările sindicatelor din domeniul feroviar”.

“La întâlnirile cu reprezentanții federațiilor sindicale, Lucian Șova le-a spus că face demersuri concrete pentru îmbunătățirea legislației din domeniul feroviar. În acest context, ministrul Transporturilor a precizat că sprijină  promovarea Statutului personalului feroviar, în conformitate cu prevederile legale din domeniul dreptului muncii și a legislației în domeniul pensiilor și protecției sociale, într-o formă care să nu producă dezechilibre sociale”, precizează MT.

Ministrul Transporturilor consideră că prioritatea în domeniului feroviar este creșterea volumului de investiții, astfel încât companiile feroviare de stat să facă față concurenței pieței comunitare.

Trebuie recuperate datoriile

În acest sens, ministrul Lucian Șova a atras atenția că CFR S.A. are nevoie să îmbunătățească infrastructura feroviară și din fonduri proprii, “ceea ce înseamnă că trebuie să își recupereze datoriile, inclusiv cea de peste 800 de milioane de lei de la CFR Marfă”.

“Iar managementul CFR Marfă trebuie să acționeze responsabil, să pună capăt pierderilor și să găsească soluții pentru creșterea veniturilor și a competitivității pe piață. Orice companie care desfășoară o activitate comercială are obligația să-și plătească angajații, să-și onoreze contractele și să-și achite datoriile:, a spus ministrul Lucian Șova.

La întâlnirile cu ministrul Transporturilor, conducerea CFR Marfă a dat asigurări că are în atenție modul de prioritizare a cheltuielilor, iar plata salariilor s-a făcut și se va face în concordanță cu prevederile legale.

Ministrul Lucian Șova a atras atenția că “managementul companiilor din subordine și sindicatele trebuie să aibă obiective comune, în interesul companiilor pentru care lucrează”.