Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Tăriceanu așteaptă sentința definitivă a ÎCCJ în dosarul mărturiei mincinoase și favorizării infractorului / EXTERNE: Actorul de comedie Zelenski a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina / POLITICĂ: Șeful DGA o acuză pe Carmen Dan că a mințit la debarcarea lui Tudose / 

Breaking News:
 

Începe Programul Rabla Plus suplimentat, dar cu condiții mai drastice la casare

Programul Rabla Plus a fost suplimentat cu 198 de milioane de lei, care reprezintă 30.000 de prime de casare, iar activitatea va fi reluată începând de luni, 17 septembrie.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Ghidul de finanţare – modificat și completat prin ordin al ministrului Mediului – a fost publicat în Monitorul Oficial vineri, 14 septembrie, cu condiții mai drastice pentru cei ce doresc să caseze mașini.

Astfel, s-a introdus la Art. 2, alin. (1), litera g, obligativitatea ca autovehiculul ce va fi casat – autoturism, microbuz, autoutilitară ușoară sau autospecială/autospecializată ușoată să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții:

  • să aibă ITP valabil la momentul înscrierii la producătorul validat pentru persoane fizice, respectiv la momentul depunerii dosarului de acceptare pentru persoanele juridice;
  • să fie înmatriculat în România;
  • să conțină cumulativ componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamentele electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitivul catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație);
  • să aibă în cursul anului înscrierii în program o vechime mai mare sau egală cu 8 ani de la anul fabricației. Dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricației, se consideră an de fabricație anul înmatriculării”.

Prima de casare va fi în continuare de 6.500 de lei, dar poate ajunge până la 9.000 de lei, cu 1.700 de lei în plus în cazul achiziţionării unui autovehicul hibrid şi cu încă 1.000 de lei, dacă acesta are un motor cu o emisie de 98 de grame la suta de kilometri, după formula veche.

Autoritățile estimează că Programul “Rabla Plus”, ajuns la a 14 ediţie, va aduce în parcul naţional 50.000 de maşini noi. 

0 Shares