Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 

Începe programul „Rabla” suplimentat cu 20.000 de prime de casare

Începând de luni, persoanele fizice pot să apeleze în continuare la programul „Rabla Clasic”, carea fost suplimentat anul acesta de Administrația Fondului pentru Mediu cu 130 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare.

Astfel, numărul primelor de casare pentru mașinilor vechi ce vor fi înlocuite cu unele noi, mai puțin poluante, va ajunge în acest an la 55.000, depășindu-l pe cel acordat până acum în cei 16 ani de când se derulează programul. 

Cuantumul primei este de 6.500 de lei pentru fiecare mașină uzată, mai veche de opt ani. Voucherul se folosește la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcționare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).

La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei, în cazul unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) şi/sau un ecobonus de 1.700 lei, la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, ajungându-se astfel la acordarea unei finanțări în cuantum de 9.200 lei.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv