Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ANM: Canicula se prelungește până miercurea viitoare, cel puțin / JUSTIȚIE: Dorneanu a cerut de la BEC date suplimentare despre referendum / Acesta este motivul amânării validării scrutinului /   POLITICĂ: Primarii o somează pe Dăncilă să le dea bani /

Breaking News:
 

La ordinul lui Firea, CGMB a transformat RATB în societatea comercială pe acțiuni STB SA

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a fost transformată în societate pe acțiuni – Societatea de Transport București STB SA -, printr-o hotărâre aprobată de CGMB în ședința de joi, la propunerea primarului general Gabriela Firea, cu mai puțin de o lună înainte de livrarea de către Otokar a primelor autobuze din cele 400 pentru care a semnat contract în 7 iunie.

Firea îi asigura pe toti angajatii Regiei ca, prin aceasta reforma, nu vor fi facute disponibilizari de personal, toti salariatii urmand sa fie preluati in structura noii societati comerciale.
 
Totodata, edilul-șef reaminteste faptul ca, incepand cu luna viitoare, vor sosi in Bucuresti primele autobuze noi, ultramoderne, Euro VI, din cele 400 recent achizitionate de Primaria Capitalei: “Aceste mijloace de transport sunt dotate la cele mai inalte standarde, au tot confortul, aer conditionat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea in trafic si furnizarea catre calatori a informatiilor legate de timpii de asteptare in statie si de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri, beneficiaza de supraveghere video atat in interior cat si in exterior. De asemenea, in paralel, se desfasoara actiuni de modernizare a mijloacelor de transport in comun existente, precum si actiuni de reabilitare a infrastructurii de transport”.
 
Transport integrat și unitar în București și Ilfov 

Printr-o altă hotărâre, CGMB a avizat documentația de atribuire a contractului de delegare a gestiunii Serviciului Public de Transport în arealul deservit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București- Ilfov (ADITPBI), contract ce se va încheia cu STB SA.

“Contractul de delegare, care a fost agreat de toți cei 40 de membri (primarii localităților din Ilfov, președintele CJ Ilfov și primarul Capitalei – ..r.) reprezintă o etapă importantă în procesul de reformă și modernizare a serviciului de transport public în regiunea Bucuresti-Ilfov, urmând ca în a doua etapă să se realizeze un sistem de transport integrat și unitar pe întreg arealul teritorial al regiunii București-Ilfov, precum și implementarea tichetului unic de călătorie”, a declarat primarul Firea.

Contractul urmează a fi incheiat în următoarele zile între STB SA și ADITPBI, prin atribuire directă în regim de urgență, pe o perioadă de maxim 2 ani.

“Existența unui contract de servicii publice este obligatorie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de către autoritatea publică locala. Astfel, după aprobarea acestui proiect, se pot demara proiectele de modernizarea și dezvoltare a transportului public atât in Bucureşti, cât şi in judeţul Ilfov”, a adăugat edilul.

STB SA administrează 166 linii de transport în comun: 26 linii de tramvai, 16 linii de troleibuz, 73 linii de autobuze urbane. 4 linii de autobuze expres și BCT, 26 trasee de noapte de autobuz și 21 de linii de trasee preorășenești, care acopera 17 localități.

14 Shares