Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: CCR decide pe sesizarea lui Dăncilă pe tema refuzului lui Iohannis de a-i numi miniștri interimari în locul demisionarilor ALDE / Legea care sporește atribuțiile Poliției și Jandarmeriei, pe masa CCR / ANM: Vremea se răcește semnificativ / Un val de aer polar străbate țara, până vineri /

Breaking News:
 

Lucrările de reparații pe Autostrada A2, sistate la cererea hotelierilor de pe litoral

Lucrările de reparații începute recent pe Autostrada Soarelui (A2) București – Constanța vor fi sistate vineri până pe 15 septembrie, din dispoziția ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la cererea Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care au reclamat că timpul de parcurs pe autostradă s-a mărit de la 2 ore la 5 ore, iar gradul de ocupare a hotelurilor a scăzut cu 10%.

Ministrul Cuc a precizat că, până vineri, va fi încheiat șantierul deschis la km 37 și km 90.

“Până vineri se vor termina toate lucrările începute, acolo unde se lucrează în momentul de faţă – la km 37, la km 90 – şi unde s-au mai deschis şantierele, urmând ca după 15 septembrie să reluăm toate lucrările în regim de urgenţă. O să am o întâlnire cu toţi cei care lucrează pe aceste contracte (…) să încerce să lucreze într-un termen cât mai scurt, inclusiv pe timpul nopţii, dar vorbim după 15 septembrie”, a afirmat ministrul.

De asemenea, pe tronsonul Bucureşti – Fundulea, lucrările vor începe după 15 septembrie, pentru a nu fi devieri de trafic sau închideri de benzi.

“Deci, pe A2 se va circula pe ambele sensuri, pe toate firele după ziua de vineri când se vor închide toate lucrările care sunt acum în derulare pe A2. Termenul de 24 de luni probabil va fi prelungit pentru că este un lucru absolut normal şi logic să nu afectăm sezonul estival. Dacă ar fi fost o neputinţă a constructorului, aş fi luat măsurile aşa cum le ştiţi destul de drastice, dar, repet, eu mă voi consulta tot timpul când vine vorba de sezonul estival cu patronatele din turism”, a adăugat Cuc.

Întrebat ce va face dacă nu va fi de acord constructorul care a câştigat contractul pentru reparaţiile la A2, ministrul a răspuns: “Constructorul trebuie să fie de acord, nu există altă soluţie”.

Preşedintele FPTR, Mohammad Murad, s-a declarat mulţumit de soluţia găsită: “Este foarte important să comunicăm. I-am explicat domnului director (Narcis Neaga – n. r.) şi domnului ministru că este foarte importantă componenta transportului în aşa numitul produs turistic. Sunt foarte încântat că am ajuns la această soluţie, astfel încât turiştii să nu fie afectaţi şi această comunicare pe care trebuie să o avem cu Guvernul şi cu multe ministere trebuie să existe permanent pentru că fără comunicare rezultatele sunt nedorite. Mă bucur că pe 15 iunie va fi autostrada deschisă, am convenit că dacă apar mici probleme se poate interveni pe termen limitat până în 6 ore, iar lucrări majore pe poduri vor fi făcute în extrasezon, încât de la 1 mai până la 15 septembrie turiştii să aibă un confort privind transportul”.

63 Shares