Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

STB își curăță autobuzele, troleibuzele, tramvaiele și adăposturile din stații

Societatea de Transport București (STB, fosta RATB) reia campania de curățenie în interiorul și exteriorul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor, începută în decembrie 2018, dar de data aceasta o extinde și la adăposturile pentru călători din stații.

Astfel, pentru fiecare vehicul care va ieși în traseu, va fi aplicat treptat un program de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum și neutralizarea graffiti-urilor, iar fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menținerea unui aspect decent.

Totodată, va fi aplicat un program special etapizat de redare a unui aspect civilizat adăposturilor din stațiile de tramvai.

Anul trecut, STB SA a dotat autobazele cu stații de spălare noi, moderne, iar prin această campanie își propune să asigure vehicule igienice și un grad de confort cât mai ridicat pentru călători, dar și un aspect decent al stațiilor de tramvai.

“De cele mai multe ori, imaginea neplăcută a vehiculelor este creată de către unii călători, prin mâzgălirea cu graffiti, vandalizarea, zgârierea interiorului, aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în vehicule”, precizează STB.

Conform Regulamentului Serviciului Comunitar de Transport Public Local de călători în Regiunea București – Ilfov, pentru murdărirea sau vandalizarea vehiculelor sunt stabilite amenzi de 500 lei.

“Totuși, politica STB SA nu este aceea de a sancţiona călătorii, ci de conştientizare a publicului asupra faptului că de fiecare dintre noi depinde calitatea transportului în comun în Bucureşti”, se mai arată în comunicatul transmis vineri redacției.

„De fiecare dintre noi depinde în ce condiții călătorim”, spune Andrei George Creci, directorul general al STB SA. El face apel la călători să respecte munca și eforturile angajaților STB și să respecte regulile minime de conviețuire în cadrul comunității.

STB îi asigură pe bucureșteni că vor urma şi alte măsuri care vor crea condiţii civilizate de transport “şi vor dovedi ataşamentul STB faţă de călători”.

0 Shares