Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

EDUCAȚIE: Rezultatele de la Evaluarea Națională, înainte de contestații /  POLITICĂ: Parlamentul nu intră în vacanță / Va fi sesiune extraordinară între 1 – 5 iulie / 

Breaking News:
 

Sute de călători, blocați în trenuri din cauza viscolului și ninsorilor

Mai multe trenuri cu sute de călători au fost oprite pe traseu duminică, pentru ca angajații CFR SA să remedieze deranjamentele produse de ninsori și viscol la linia de contact. 

Spre exemplu, garnitura de pe relația Timişoara Nord – Bucureşti Nord a fost blocată de căderi de copaci pe liniile de cale ferată. A staționat la Orşova timp de 9 ore până duminică la 13.15, când și-a reluat traseul.

Însă și alte trei trenuri aşteaptă în gări din judeţ, din cauză că nu pot înainta, pe calea ferată fiind căzuţi copaci

Potrivit CFR, peste 200 de feroviari şi 10 drezine pantograf acţionează la intrările în staţii, în staţii şi pe secţiile de cale ferată unde circulaţie este încă întreruptă, din cauza copacilor care au rupt firele de contact şi s-au prăbuşit pe calea ferată pe secțiunile Vărădia – Săvârşin, Bărbăteşti – Musculeşti, Copăcioasa – Lunca Budieni, Valea Sadului – Livezeni şi Caransebeş – Lugoj.

„În intervalul orar necesar operaţiunilor de verificare şi intervenţie, traficul feroviar pe distanţele respective a fost oprit pentru a permite accesul şi intervenţia drezinelor şi a personalului specializat, trenurile care circulau pe traseele respective fiind oprite în alte staţii de pe traseu”, au precizat reprezentanţii CFR.

Trenuri afectate sunt: IR 1696/1695 Timişoara Nord – Bucureşti Nord (retur), IR 1692 Timişoara Nord – Bucureşti, IR 1822/1821 Arad – Bucureşti Nord (retur), tren 347-2 Curtici – Bucureşti Nord, tren 472-1 Bucureşti Nord – Curtici şi tren 472-2 Curtici – Bucureşti Nord. Primul tren are o întârziere de peste zece ore, reiese din informaţiile prezentate anterior de călători.

„În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să menţinem operational traficul pe toate magistralele. Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească”, au atenţionat reprezentanţii CFR.

De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova, Iaşi şi Timişoara pe site-ul cfr.ro, la domeniul camere web.

 

30 Shares