Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea / El a dat declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat / El se apără susținând că nu știa că Direcția a 4-a Contrainformații aparține Securității /  POLITICĂ: CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind numirea lui Meleșcanu președinte la Senat 

Breaking News:
 
Pentru suporterii EURO 2020

VIDEO. Contractul pentru conectarea căii ferate de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, semnat

Marți s-a semnat contractul pentru proiectarea şi realizarea racordului de cale ferată, în lungime de 3,95 km, între Gara de Nord Bucureşti și Terminalul T1 al Aeroportului Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti, pentru a fi gata de Campionatul european de fotbal – EURO 2020.

Lucrarea este împărţită în trei zone: teresamentul, de 600 de metri, zona de urcare pe viaduct, de 900 de metri, şi viaductul propriu-zis, de 1.500 de metri. Proiectul include staţia Otopeni şi interferează viitoarea linie de metrou.

Este vorba, practic, de porțiunea de cale ferată de la Halta Odăilor, aflată în câmp, și aeroport.

Proiectul “Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti”, Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti (proiectare şi execuţie)” prevede realizarea unei noi linii de cale ferată în lungime de 2,95 km, din care 1,52 km va fi un viaduct care va supratraversa DN1.

Exproprierile abia urmează

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat că exproprierile vor fi aprobate de Guvern de săptămâna viitoare.

“Exproprierile – mâine intrăm în şedinţa de Guvern cu HG pentru aprobarea indicatorilor tehnico economici. Proiectul de HG pentru exproprieri este gata, dar ca şi condiţie trebuia să intre după indicatori, deci vom intra în cealaltă săptămână cu exproprierile”, a dat asigurări Răzvan Cuc.

Câștigătorul licitației este Asocierea companiilor Arcada Company – ISPCF – DB Engineering & Consulting GMBH, cu o ofertă financiară de aproximativ 398 milioane de lei, fără TVA.

Contractul are o durată de 14 luni, din care două luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie, iar sursa de finanţare o constituie fonduri de coeziune şi buget de stat.

În paralel, CFR mai desfășoară un contract cu Porr Construct pentru dublarea liniei de cale ferată (8 km) între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, proiect în valoare de 50,5 milioane lei, cu finanţare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

VIDEO – Simularea proiectului:
 

“Constructorul şi-a asumat să-l finalizeze până la sfârşitul lunii mai 2020, astfel încât să putem asigura legătura feroviară pentru suporterii care vor veni (la EURO 2020 – n.r.). (…) Nu se pune problema de finanţare. Banii există. Asta i-am spus şi constructorului: să lucreze cât mai mult, astfel încât să consume toţi banii şi într-un termen cât mai scurt. Referitor la calitatea lucrărilor, nu am niciun fel de îndoială că va fi la standardele cele mai înalte, întrucât este un constructor serios. Noi am văzut cum lucrează şi pe obiectivele de pe Coridorul 4 de infrastructură feroviară şi va avea tot sprijinul meu ca ministru şi sprijinul domnului Gheorghe Popescu, care este şi consilier al prim-ministrului”, a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul i-a solicitat constructorului să scurteze perioada de proiectare, astfel încât să finalizeze cât mai repede proiectul: “Deşi aveţi o perioadă de proiectare de două luni, v-aş ruga să finalizaţi, să ne impresionaţi – pentru că s-a mai întâmplat lucrul ăsta şi pe obiectivele de infrastructură rutieră – să finalizaţi cât mai repede, poate în 2-3 săptămâni această proiectare, astfel încât să vă apucaţi de lucrul propriu-zis. De-acum începe greul, pentru că în momentul în care veţi începe şi execuţia o să fim foarte prezenţi pe şantier şi eu şi mi-a promis şi domnul Popescu, să monitorizăm lucrurile astfel încât să vedem că respectaţi graficul pe care vi l-aţi asumat”.

Constructorul: “Vrem să fim spectaculoşi”

Spiru Manta, unul dintre asociaţii companiei Arcada, a susţinut că doreşte să se lucreze non-stop: “Nu este chiar o lucrare uşoară. dar este interesantă şi, prin mobilizarea pe care vrem să o facem (…) cred că vom reuşi să rezolvăm. Deja noi am antamat tot felul de constructori, cei care vor face prefabricatele, avem soluţia tehnică, găsim soluţii ca lucrând 24 din 24 să putem să realizăm până pe data de 30, asta înseamnă să depăşim termenul, că termenul este de 2 plus 12 luni, asta înseamnă august. Vrem să fim spectaculoşi. Nu este pentru prima dată, noi am terminat şi podul de la Cernavodă cu un an şi două luni mai devreme, iar cei de la CNAIR au rămas surprinşi – nu ştiau ce au de făcut, trebuia să modificăm graficul, trebuia… Sper ca şi de data asta să reuşim, să ne ţinem de cuvânt, să facem o lucrare frumoasă, să arătăm că noi, ca firme româneşti, suntem în stare să facem lucrări de bună calitate şi repede”.

Gică Popescu: Sper să fie gata și Aeroportul Băneasa petru EURO 2020

Prezent la ceremonia de semnare a contractului, Gheorghe Popescu şi-a exprimat speranţa să fie finalizată și modernizarea Aeroportul Băneasa până la 30 martie anul viitor, aşa cum le-a promis oficialilor de la UEFA.

“Încă de la preluarea de către mine a acestui mandat de coordonator al proiectului EURO 2020 am spus că va trebui să fim suficient de deştepţi încât în urma acestui campionat european să ne rămână cât mai multe proiecte. Acesta este unul dintre proiectele pe care l-am susţinut foarte mult – şi încă de la preluarea mandatului de către domnul ministru Cuc am avut multe întâlniri. Cred că este un lucru important faptul că s-a semnat acest proiect şi îl vom avea gata, sper, până la 30 mai anul viitor, pentru că este un proiect care va ajuta foarte mult la planul de mobilitate al proiectului EURO 2020. Mai avem încă două obiective (…): unul îl vom demara mâine, celălalt este Aeroportul Băneasa, care eu sper să fie gata până la 30 martie anul viitor, pentru că le-am garantat celor de la UEFA că în prima săptămână a lunii aprilie vom face o vizită la Aeroportul Băneasa şi va trebui să recepţionăm lucrările de acolo. Este un aeroport unde UEFA doreşte să sosească foarte multe aeronave, în special charterele de suporteri şi echipele, plus oficialii UEFA. Sper ca până pe data de 30 mai calea ferată Aeroportul Otopeni – Gara de Nord să fie funcţională”, a explicat fostul fotbalist Gică Popescu.

Directorul general adjunct al companiei CFR SA, Marius Chiper, a precizat că nu au fost depuse contestaţii la această licitaţie.

“Iată că finalizăm un alt obiectiv important, această licitaţie pentru conexiunea Gara de Nord – Aeroport. Este un proiect etalon şi pentru noi este o dovadă că, dacă abordăm serios lucrurile şi ne mobilizăm împreună cu celelalte autorităţi ale statului, putem asigura şi termene scurte pentru derularea licitaţiilor şi pentru finalizarea proiectelor de investiţii. De remarcat este faptul că, din punctul meu de vedere, s-a înţeles mesajul pe care noi toţi l-am transmis – acela că este un proiect foarte important – şi până în acest moment nu avem contestaţii, ceea ce este un lucru definitoriu pentru implementarea proiectului. Avem constructor, avem consultanţă, cu mobilizarea exemplară în continuare din partea noastră, a CFR SA, şi din partea celorlalte autorităţi care sunt implicate sau au interese în zona proiectului, cu siguranţă îl vom finaliza până la începerea campionatului european”, a declarat Chiper.

32 Shares