Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:
Bătălie politică pe bani publici

A doua zi de grevă la STB, deși a fost suspendată de tribunal. Șoferii „orchestrați” de PSD țin morțiș să dea jos directorul

Vineri este a doua zi de grevă la STB, deși Tribunalul București a suspendat protestul.

Șoferii „orchestrați de liderul sindical Vasile Petrariu, consilier PSD în CGMB”, potrivit primarului general Nicușor Dan, refuză să scoată pe traseu cele 1.450 de autobuze, troleibuze și tramvaie care ar trebui să asigure transportul bucureștenilor către muncă, școală etc.

Protestatarii țin morțiș să plece directorul general Adrian Criț, numit de Nicușor Dan din partea PNL – aripa Orban.

Grevă generală la STB. Nicușor Dan: „Este ilegală, orchestrată de liderul sindical – consilier PSD în CGMB”

Așadar, este o bătălie politică pe bani publici, pe modelul Rădoi de la Metrorex.

Executorii judecătoreşti au mers la sediul fiecărui punct de lucru al STB pentru a afişa sentința.
 
Tribunalul București se va pronunța, în cursul zilei de vineri, dacă această acțiune de protest este ilegală, a declarat, vineri dimineață, directorul general al STB, Adrian Criţ.
 
„Din păcate suntem în aceeași situație ca și ieri. (…) Suntem deschiși dialogului și empatizăm cu angajații care doresc să presteze transport public și ne cerem scuze locuitorilor. Suntem deschiși dialogului pentru a debloca situația. Există o decizie judecătorească. Angajații să înțeleagă că din cauza unor jocuri pe care le fac unii lideri sindicali își periclitează locul de muncă”, a declarat directorul STB Adrian Criț, la Digi24.

El a insistat că greva este ilegală și că există deja în traseu 3 vehicule, adăugând că speră ca tot mai mulți angajați STB să revină la muncă. Șeful STB a mai spus că, la această oră, continuă discuțiile cu primarul general Nicușor Dan pentru deblocarea situației.

Nicușor Dan i-a convocat pe șefii autobazelor și depourilor

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că i-a convocat pe toți cei 20 de șefi de autobaze și de depou.

„I-am convocat șefii de autobaze și de depou, ca să le transmit, prin ei, angajaților STB hotărârea noastră de a merge înainte – pentru că nu se pune problema nerespectării legii într-un stat de drept”.

11.200 de angajați, dintre care doar 4.500 șoferi

STB are circa 11.200 de angajați, însă numai puțin peste 4.500 sunt șoferii de autobuze, troleibuze și vatmani de tramvaie, restul fiind personal auxiliar precum mecanici sau vânzători de bilete. HotNews prezintă salariile acestora, în luna decembrie 2021:

  • între 2.694 lei și 7.801 lei net a câștigat un șofer de autobuz, în funcție de câte ore a lucrat, de sporuri de noapte, de ore suplimentare. Majoritatea șoferilor au încasat între 4.500 și 5.500 de lei. La salariul net s-au adăugat prime și/sau sporuri.
  • Un șofer de troleibuz a câștigat între 3.152 lei și 8.065 de lei. Media este de 5.570 lei net, iar majoritatea salariilor sunt între 5.000 și 6.000 lei. STB are peste 470 de șoferi de troleibuz.
  • Un vatman câștigă între 2650 și 7.767 lei. Media este 5.300 de lei, iar majoritatea salariilor sunt între 5.000 și 6.000 lei. STB are angajați peste 850 de vatmani.
La aceste venituri se adaugă și tichete de masă, care pot ajunge până la 440 de lei pe lună. Aceste date nu includ primele.
 
Alte salarii:

– director general – 17.334 lei/ lună
– sef de serviciu până la 11.000 lei

– inginer șef – până la 11.000 lei
– casier centru reîncărcare carduri – până la 4.816 lei
– mecanic auto – până la 4.958 lei
– lăcătuș – până la 4.889 lei
– sudor – până la 4.396 lei
– strungar – până la 4.534 lei
– agent de securitate – până la 3.409 lei.
28 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv