Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea offshore intră la votul final la Camera Deputaților /

Breaking News:

Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu, audiaţi la DNA

Afaceristul Adrian Sârbu şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu urmează a fi audiaţi, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

stanescu

Cei doi trebuie să dea explicaţii în dosarul creditelor bancare obţinute ilegale. Procurorii susţin că este foarte probabil ca Sârbu şi Roşca Stănescu să fi obţinut credite de milioane de euro în mod ilegal, prin intermediul lui Remus Truică, personaj principal şi în acest dosar, pe lângă cel al retrocedărilor ilegale.

Audierea celor doi va începe la ora 11.00. Informaţia a fost făcută publică de însuşi Sorin Roşca Stănescu, acesta dorind să transmită jurnaliştilor care îl aşteptau la sediul DNA că “domnii procurori au schimbat ora la care trebuia să mă prezint. Nu va fi ora 09.00, ci va fi ora 11.00”.

Gruparea infracţională anchetată în acest dosar, şi din care sunt bănuiţi că fac parte şi Sârbu şi Roşca Stănescu, este acuzată că a prejudiciat BRD Group Societe General cu peste 43,5 milioane de euro.

Conform procurorilor, “doi dintre liderii grupării infracţionale, folosindu-se de funcţiile deţinute în cadrul BRD – GROUP SOCIETE GENERALE, “au racolat şi controlat activitatea mai multor persoane subordonate şi aflate în raporturi de muncă cu banca, care prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu sau prin neîndeplinirea acestora au facilitat aprobarea/acordarea frauduloasă a unui număr de 17 credite unor persoane fizice sau juridice, cunoscând faptul că pentru niciunul din creditele astfel acordate nu erau îndeplinite condiţiile minime impuse de normele de creditare şi că imobilele folosite pentru garantarea creditelor au fost supraevaluate de evaluatorii agreaţi de bancă”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv