Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Ambasada SUA este „profund îngrijorată” de excluderea lui Cristi Danileț din magistratură

„Ambasada SUA este profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură”, se arată într-un comunicat transmis marți seară.

„O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă. După cum a spus recent Președintele Biden la #SummitforDemocracy, democrația nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generație. Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunității globale pentru democrație, pe parcursul Anului de Acțiune al Summit-ului pentru Democrație. Încurajăm noul guvern al României să continue reformele judiciare și anticorupție necesare. Cetățenii români merită un sistem de justiție independent, care să respecte statul de drept și valorile democratice. Trebuie să continuăm să susținem valorile care ne unesc”, se mai arată în comunicat.

Și Comisia Europeană va urmări cazul Danileț:

Cioloş: „Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmăreşte cazul Danileţ”

Cristi Danileț nu mai poate judeca dosare și nu mai primește salariu, începând de marți, după ce Consiliul superior al Magistraturii (CSM) l-a exclus, luni, din magistratură.

44 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv