Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:
Secretarul de stat în MAI laudă autoritățile: „Dacă reuşim să stopăm creşterea, să păstrăm un platou, clar că putem ţine situaţia sub control, cum am ţinut-o în primul val”

Arafat aruncă răspunderea la populație: „Valul 2 va fi pe perioada iernii. Cât de greu, depinde de noi”

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, vineri, că valul 2 al pandemiei de COVID-19 va fi în iarnă, iar de gravitatea lui vai depinde respectarea de către populațuie a restricţiilor inpuse de autorități.

„Valul 2, nu numai noi, ci pe emisfera nordică, ne gândim că va fi pe perioada iernii. Acum, cât de greu va fi valul 2, depinde de noi. Dacă reuşim să stopăm creşterea, să păstrăm un platou, să începem o descreştere care durează, clar că putem ţine situaţia sub control, cum am ţinut-o în primul val. Totul depinde de modul în care lucrăm cu toţi împreună”, a spus Arafat, la Ciolpani, unde a avut loc recepţia unor materiale sanitare.

Despre testări, el a spus că „s-a crescut, de la 3.000 am ajuns la aproape 25-27.000 – teste care se fac zilnic, deci capacitatea a crescut, dar, clar, orice capacitate de testare suplimentară este bine-venită”.

Raed Arafat a precizat că obţinerea unor teste mult mai rapide va fi de ajutor, teste care să nu necesite operaţiuni de laborator care durează mult.

„Există şansa să aducem teste pe antigen, rapide, pe care să le folosim în linia de front pentru cazurile simptomatice. Pentru cazurile asimptomatice rămâne totuşi evaluarea generală care se face, testările care sunt în masă”, a arătat el. 

2K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv