Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: 50% dintre măştile de pe piaţă sunt neconforme / Ministrul Economiei pregătește un ordin prin care comercianții să precizeze asta pe produs /

Breaking News:
 

Berbeceanu este noul prefect al Capitalei în locul lui Cojanu – numit inspector guvernamental la SGG

Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Traian Berbeceanu în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti, printr-o hotărâre de guvern publicată joi seară în Monitorul Oficial.

„Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, in conditiile legii, funcția publică de prefect al minicipiului București”, se arata in Hotărârea de Guvern.

Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu, care în calitate de șef al Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București habar n-avea câte cazuri de coronavirus existau în București în prag de scenariul roșu.

Însă Orban, care inițial i-a luat apărarea lui Cojanu, susținând că nu trebuie demis, i-a găsit un loc bine plătit, numindu-l în funcţia de inspector guvernamental, în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), condus de Antonel Tănase.

Premierul Ludovic Orban l-a anunțat pe Berbeceanu, în urmă cu două zile, „candidat la funcția de prefect”: „Avem nevoie de un om corect, integru, hotărât”.

Berbeceanu are însă o problemă: a fost arestat preventiv, acuzat ca a sprijinit o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală cu produse petroliere și care a generat un prejudiciu de 3,5 milioane de lei.

A fost trimis în judecată de către fostul șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

Berbeceanu fost achitat în primă instanţă, în 30 iunie 2016, însă decizia nu este definitivă, fiind atacată de procurori. Și iată că, din martie 2018 de când a început judecarea apelului, instanța superioară – un complet de 5 judecători de la ÎCCJ – nu a dat verdictul final în acest caz.

Ioan Mureşan şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror al DIICOT Alba) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare, pebtru comiterea mai multor nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.

În urmă cu aproape un an, Berbeceanu a fost numit șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. 

Traian Berbeceanu, șef de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela
Pentru a putea fi numit prefect al Capitalei, Berbeceanu trebuia să facă parte din Corpul Funcționarilor Publici. Diar cum nu avea această calitate, a obținut-o rapid, fiind angajat în urmă cu trei zile, la Grupul PNL al Camerei Deputaților.
 
Traian Berbeceanu s-a născut in anul 1974 și a fost fost seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia. În urma dosarului penal, s-a pensionat anticipat și primește pensie specială, de comisar-șef în rezervă.
16 Shares