Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Biserica intervine cu întârziere în scandalul GEN vs SEX de pe Cartea Electronică de Identitate

Biserica Ortodoxă Română (BOR) intervine cu întârziere în scandalul GEN vs SEX de pe Cartea Electronică de Identitate a cărei eliberare către populație a fost lansată cu mare tamtam, în urmă cu două zile, de ministrul de Interne, Lucian Bode, într-un proiect-pilot la Cluj-Napoca.

Este un proiect-pilot lansat special să acopere scandalurile din PNL, în timp ce Cîțu a dispărut din peisaj de câteva zile, după plângerea penală care s-a depus împotriva sa și a fostei consiliere care a trimis documentul de campanie electorală cu antetul Guvernului.

Declic a depus denunț la DNA în scandalul documentului PNL cu antetul Guvernului. Cîțu: „Nu trebuie să răspund”

Precizăm că Italia și Franța au pus propriul steag pe noile cărți de identitate, spre deosebire de reprezentanții MAI, care susțin că au încercat să introducă tricolorul, dar „vopseaua roșie difuzează”.

Cele 5.000 de cărți de identitate electronice „specimen” vor fi înlocuite, dacă autoritățile stabilesc să scrie GEN în loc de SEX și să pună steagul tricolor.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a transmis, joi, că problema nu este una de natură religioasă, ci administrativă.

Așa cum ne-a obișnuit, Bănescu lnsează un expozeu filozofic, precizând că este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetăţenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală”.

Publicăm integral comunicatul de presă:

„Ceea ce stârneşte o deplin justificată reacţie de nedumerire, reticenţă şi chiar revoltă în rândul populaţiei este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noţiuni de ‘gen’, care o înlocuieşte abuziv în acest context pe cea firească de ‘sex’.

Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu şi în biologie, ci doar sex: masculin şi feminin. Noţiunea de ‘gen’, vehiculată azi progresiv & progresist în spaţiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a aşa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în ‘gen'”, a precizează Bănescu.

Altfel celelalte “reacţii negative” referitoare la noile cărţi de identitate anunţate de MAI au fost/sunt provocate de neînţelegerea conţinutului acestui proiect (explicat de autorităţi), dar şi de „temeri excesive şi nejustificate” din punct de vedere religios.

Problema cărţii de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă. Nu este vorba despre „Cartea vieţii”, ci despre banala carte de identitate cetăţenească. Este vorba despre ‘identitatea’ noastră de tip cetăţenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Aşa cum au anunţat autorităţile, se va crea şi posibilitatea de a avea o carte de identitate simplă pentru cetăţenii care nu vor carte de identitate cu cip”.

Există, aşadar, posibilitatea de a nu opta pentru eliberarea unui asemenea document electronic. Păstrarea acestei opţiuni este foarte importantă şi coincide cu respectul faţă de sensibilităţile religioase ale unor cetăţeni, indiferent de religia sau confesiunea lor.

Hotărârea nr. 638/2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la paşapoartele biometrice, care au suscitat discuţii similare în anul 2009, rămâne un reper actual de discernământ şi luciditate pentru toţi cetăţenii creştinii ortodocşi: ‘Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii şi credincioşii să rămână statornici în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului şi al morţii, să sporească în rugăciune şi fapte bune, vieţuind creştineşte în familie, mănăstire şi societate, fără a răspândi panică şi îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”. 

283 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv