Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR stabilește data dezbaterii sesizării premierului privind moţiunea de cenzură /JUSTIȚIE: Generalul de contrainformații Gherghe (DGIA), condamnat de formă: 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidarea fondurilor Armatei /

Breaking News:

Caniculă până pe 9 august, cel puțin. Prognoza ANM în următoarele două săptămâni

Canicula și disconfortul termic vor continua până pe 9 august, cel puțin, arată prognoza ANM pe următoarele două săptămâni, publicată luni.

(Vezi la finalul articolului graficele cu temperaturile din fiecare zi și noapte, în toate regiunile țării)

Banat
 
Vremea va fi caniculară în perioada 26 – 31 iulie. Media temperaturilor va fi între 35 şi 39 de grade Celsius ziua și de 20 de grade noaptea. doar izolat vor fi posibile averse.
 
Ulterior, maximele vor coborî la nivelul regiunii, în medie, la 30… 33 de grade ziua şi la 16… 18 grade noaptea. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 1 – 3 august, dar şi spre finalul intervalului (6 şi 7 august).
 
Crișana
 
Temperaturi între 35 şi 38 de grade ziua, în medie, săptămâna aceasta. Noaptea vor fi de 19 – 20 de grade. După acest interval este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel că, la nivelul regiunii până la finalul intervalului de prognoză vor fi maxime, în general, de 30 – 32 de grade şi minime, în medie, de 16 – 17 grade.
 
Averse pe arii mai extinse se întrevăd după 1 august. Până atunci instabilitatea se va manifesta mai ales în zonele submontane, dar numai izolat se vor semnala averse.
 
Transilvania
 
Vremea se va încălzi, astfel că, în intervalul 27 – 31 iulie, local, va fi caniculă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 34 de grade şi minime în creştere de la 14 – 15 grade în prima zi, până la o medie de 17 – 18 grade.
 
După 1 august este prognozată o scădere treptată a temperaturii aerului, până la valori maxime de 29 – 30 de grade şi minime ce vor reveni la o medie de 14 grade.
 
Averse sunt prognozate în a doua jumătate a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 1 – 4 august, când vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate. Până atunci instabilitatea se va manifesta pe alocuri în timpul după-amiezelor, în special în zonele submontane.
 
Maramureş
 
Vremea va fi călduroasă în perioada 26 – 31 iulie, local caniculară în timpul după-amiezelor, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 33 şi 35 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi minime în jur de 18 grade.
 
Spre finalul săptămânii se va produce o răcorire a vremii, astfel că, pentru începutul lunii august, este prognozată o media regională a temperaturilor maxime de 28 – 29 de grade şi minime, în general, de 14 – 15 grade.
 
Averse sunt prognozate în a doua jumătate a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 1 – 4 august, când vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate. Până atunci instabilitatea se va manifesta pe alocuri în timpul după-amiezelor, îndeosebi în zilele de 27 şi 28 iulie.
 
Moldova
 
Vremea va deveni caniculară în cea mai mare parte a regiunii în perioada 27 – 31 iulie, când media valorilor maxime va fi de 34 – 35 de grade, iar minimele, în creştere de la 16 grade în prima noapte până spre 20 de grade.
 
După acest interval este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel că, în prima săptămână de august sunt prognozate maxime, în medie de 28 – 30 de grade şi minime în jur de 16 grade.
 
Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 1 august, însă, până atunci, instabilitatea se va manifesta în timpul după-amiezelor, dar numai pe arii restrânse îndeosebi în zonele de deal se vor semnala averse.
 
Dobrogea
 
Până în jurul datei de 3 august, vremea va fi călduroasă, local caniculară în partea continentală a regiunii (în intervalul 28 iulie – 1 august), cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 30 şi 33 de grade şi o medie a minimelor care va creşte de la 18 – 19 grade, până în jurul valorii de 22 de grade. Apoi, media valorilor termice va fi în scădere uşoară spre 28 – 29 grade, la temperaturile diurne şi până în jurul a 20 de grade, la cele nocturne. După data de 1 august, va creşte probabilitatea de apariţie a perioadelor cu instabilitate atmosferică şi local a averselor.
 
Muntenia
 
Până în jurul datei de 2 august, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a regiunii, cu o medie a temperaturilor maxime care va creşte de la valori în jurul a 33 de grade (în 26 iulie), până la valori de 36 – 38 de grade (în perioada 28 iulie – 2 august), iar cea a minimelor de la 16 grade, până spre medii de 20 de grade.
 
Ulterior, valorile termice vor mai scădea uşor, dar vor caracteriza încă o vreme călduroasă, cu medii diurne de 31 – 33 de grade, în timp ce media temperaturilor nocturne va tinde spre 18 grade.
 
După data de 1 august, va creşte probabilitatea de apariţie a perioadelor cu instabilitate atmosferică şi local a averselor.
 
Oltenia
 
Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime care va creşte de la valori în jurul a 34 de grade (în 26 iulie), până la valori de 37 – 38 de grade (în perioada 28 iulie – 1 august), iar cea a minimelor de la 17 grade, până spre medii de 20 – 21 de grade.
 
Deşi valorile termice vor scădea uşor, ulterior vremea se va menţine călduroasă, cu medii diurne de 32 – 34 de grade, în timp ce media temperaturilor nocturne va tinde spre 18 grade.
 
Probabilitatea de apariţie locală a fenomenelor de instabilitate atmosferică şi a averselor va fi în creştere după data de 1 august.
 
La munte
 
Prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme caldă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 24 şi 26 de grade, iar cea a minimelor în creştere de la 12 grade, până spre 15 – 16 grade.
 
După această perioadă, se va mai răcori, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de 10 – 12 grade.
 
Până pe 31 iulie, averse, pe arii în general restrânse, vor apărea mai ales în cursul după-amiezelor.
 
Începând cu 1 august şi până la finalul intervalului de prognoză, vremea va deveni instabilă şi vor fi perioade cu manifestări specifice acesteia, implicit averse local însemnate cantitativ.
 
 
15 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv