Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune lui la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / 

Breaking News:
 

CCR va judeca pe 16 octombrie contestația lui Tăriceanu privind alegerea lui Meleșcanu președinte la Senat

Curtea Constituțională a României (CCR) va judeca pe 16 octombrie contestația depusă de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, împotriva alegerii lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte la Senat.

Meleșcanu a fost propus de PSD pentru această funcție după ce Tăriceanu a depus demisia de la șefia Senatului și a rupt alianța cu PSD.
 
Ales pe 10 septembrie, în plenul Senatului, în locul șefului său de partid, Meleșcanu – care a obținând numărul necesar de voturi abia în al doilea tur în pelnul Senatului – era la acel moment membru ALDE.
 
El și cei trei propuși de premierul Viorica Dăncilă să devină miniștri în locul demisionarilor ALDE au fost excluși din partid abia după votul din Senat. 
 
Tăriceanu a sesizat CCR argumentând că alegerea lui Meleșcanu a fost făcută cu încălcarea Regulamentului Senatului, care spune că un grup politic nu poate propune pentru funcție doi senatori din același partid.
 
ALDE i-a exclus pe Teodor Meleșcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcții în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.
34 Shares