Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

Cea mai toridă zi din această vară: 41 de grade la umbră, în sudul țării

Luni este cea mai toridă zi din acest an: peste 41 de grade la umbră, în sudul țării. În București, se înregistrau deja 36 de grade Celsius la ora 11.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă şi local de instabilitate atmosferică, în aproape jumătate de ţară.

Cod Portocaliu de caniculă: 2 august

Luni (2 august), în Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar în sudul Munteniei se vor atinge 41 de grade.

Cod Galben de caniculă: 2 august

Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 37 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Cod Galben de instabiltate atmosferică temporar accentuată: 2 august

Între orele 10.00 – 22.00, în Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

Cod Portocaliu de ploi torențiale și vijelii: 2 august

Între orele 13.00 – 22.00, în Moldova vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala izolat și în restul teritoriului.

Cod galben de caniculă: 3, 4, 5 august

Local, în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

120 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv