Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

CJSU Constanţa: Masca este obligatorie la promenadă, în stațiunile de pe litoral

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a decis, joi după-amiază, instituirea obligativității de purtare a măştii chirurgicale pe faţă de către persoanele ce frecventează zonele de promenadă din staţiunile turistice, între orele 18.00 – 24.00. 


Anunțul a fost făcut de prefectul George Niculescu:

„Cu unanimitate a fost votată, în CJSU, propunerea venită din partea DSP Constanţa de introducere a obligativităţii purtării măştii în spaţii deschise, în care se formează aglomerări, în spaţii deschise, în care distanţa fizică de doi metri între persoane nu se poate respecta, aşa cum este în pieţe, oboare, târguri, curţile exterioare lăcaşelor de cult, peroanele gărilor, staţiile de autobuz, etc. Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa, în toate staţiunile turistice de interes naţional, zone tradiţionale unde se creează aglomerări la Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, se introduce obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18,00-24,00. Această decizie a fost luată în urma analizei riscului de transmitere a virusului COVID-19 şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare”, a declarat prefectul Niculescu.

În privinţa programului de funcţionare a teraselor restaurantelor de pe litoral, prefectul George Niculescu a invocat prevederile Hotărârii de Guvern care statuează regimul orar în contextul pandemiei, subliniind că în cadrul şedinţei CJSU nu s-a discutat despre închiderea acestora de la ora 23,00.

„Acest program, scrie în hotărârea de guvern foarte clar, sunt stabilite prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă numărul 37, publicată cu o zi în urmă, şi se aplică în zonele, aşa cum scrie la punctul patru, în unităţile administrativ-teritoriale care prezintă un număr mare de infectări în această perioadă, şi un risc mare de transmitere, din punct de vedere epidemiologic. Ei bine, în judeţul Constanţa, astăzi, avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere faţă de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, astăzi”, a conchis prefectul George Niculescu.

De asemenea, în şedinţa CJSU a  fost aprobată suplimentarea planului paturilor pentru bolnavii de COVID-19, cu 36 de locuri la Spitalul Municipal Mangalia, precum şi suplimentarea listei spaţiilor de carantină din judeţul Constanţa, cu locuri din subordinea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport. 

1K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv