Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / JUSTIȚIE: Bogdan Licu susține interviul pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general / El este singurul candidat /

Breaking News:
 

Cod Galben de ploi torențiale și vijelii în două treimi de țară

După o săptămână de caniculă, vin ploile și furtunile: ANM a emis, miercuri, o avertizare Cod Galben valabilă de miercuri, ora 15.00, până joi la ora 10.00, pentru Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei, precum și în zonele de munte, precum și o informare valabilă până vineri la ora 9.00, privind instabilitate atmosferică în toată țara. 

Cod Galben: în intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului.

Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei.

Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Pe parcursul după-amiezii de miercuri (14 august), disconfortul termic va persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

Informaremeteo valabilă până vineri, 16 august, ora 9.00: vor fi intervale cu instabilitate atmosferică, îndeosebi în centrul și sudul țării, precum și la munte, unde vor fi intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul, prin avertizări de vreme severă imediată.

265 Shares