Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

Cod Portocaliu și Galben de caniculă, toată săptămâna: 40 de grade Celsius la umbră

Meteorologii au emis mai multe avertizări, miercuri: Cod Portocaliu și Cod Galben de disconfort termic, până sâmbătă inclusiv, iar pentru miercuri, alerte similare de vijelii în nord, centru, nord-est, precum și la deal și la munte.

Dar valul de caniculă va persista duminică și luni, în regiunile sudice și sud-estice, unde „disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat”, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cod Galben de caniculă: 28 – 31 iulie 

Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 39 de grade la umbră, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Cod Portocaliu de caniculă: 29, 30, 31 iulie

Pe parcursul zilelor de joi, vineri și sâmbătă (29, 30 și 31 iulie), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

În zilele de 1 și 2 august valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Cod Galben de ploi torențiale: 28 iulie, ora 13:00 – 29 iulie, ora 02:00

Local în nordul, centrul și estul țării, în zonele montane și în dealurile subcarpatice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină.

Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Cod Portocaliu de ploi și vijelii: 28 iulie, ora 13:00 – 28 iulie, ora 23:00

În județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Pe alocuri, aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 25…30 l/mp.

100 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv