Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

Comisia Europeană a eliminat proiectele de irigaţii de care Oros ținea morțiș în PNRR-ul României

Comisia Europeană a eliminat proiectele de irigaţii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României, pe motiv că acestea „nu dovedesc că nu afectează mediul”.

„Sunt câteva proiecte respinse, proiecte pentru care nu am putut da undă verde ca ele să fie incluse în Plan. Cel mai intens discutat cu autorităţile române se referea la măsurile de irigaţii în agricultură, pentru că aici se pune întrebarea în ce măsură proiectele de irigare prejudiciază mediul. Şi pentru că era vorba de o sumă importantă, de 2 miliarde de euro pe care au cerut-o autorităţile române, am dorit să avem dovezi că aceste măsuri de irigaţii nu ar fi deteriorat situaţia corpurilor de apă. Aceste sisteme de irigaţii trebuie alimentate şi dacă nu se poate demonstra că prin această alimentare nu se va prejudicia mediul, nu putem aproba. Iar autorităţile române nu au putut să furnizeze Comisiei aceste dovezi şi de aceea noi am insistat ca aceste măsuri legate de irigaţii să fie scoase din Plan”, a declarat luni, la Bruxelles, un înalt oficial al Uniunii Europene.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat în luna iunie, întrebat pe cine consideră responsabil de acest eşec, că „vom găsi cu siguranţă resurse să facem ceea ce ne-am propus”.

11 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv