Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

Concerte la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022 – program în minivacanța de Ziua României (30 noiembrie – 4 decembrie)

Concertele Târgului de Crăciun Bucureşti 2022 încep în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Vor fi cinci zile de muzică live în Piaţa Constituţiei, între 30 noiembrie şi 4 decembrie.

Programul artistic include concerte zilnice de colinde, cântece tradiţionale şi hituri celebre în interpretarea unor coruri, orchestre folclorice, ansambluri de alămuri, formaţii etno-rock, artişti pop şi artişti instrumentişti

Andra va urca pe scena din Piaţa Constituţiei, pe 30 noiembrie. Recent premiată cu titlul „Artistul Anului” la Gala Radar de Media 2022 şi la The Artist Award, cântăreaţa deţinătoare a unui Disc de Platină şi Disc de Diamant marchează atmosfera festivă a Târgului cu un concert de iarnă în care publicul va fredona colinde din folclorul românesc, hituri ale artistei, dar şi refrene ale unor melodii de Crăciun din repertoriul internaţional.

De la vocea caldă a Andrei, la naiul magic al lui Nicolae Voiculeţ, la energia LUPILOR lui Calancea sau muzica pop-opera lui Cezar Ouatu, programul primului weekend prelungit de concerte din Piaţa Constituţiei îi aşteaptă pe bucureşteni în fiecare zi, începând cu 19.30.  

 Ziua Naţională a României va fianiversată pe acorduri de muzică populară. Lavinia Goste, alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională „Valahia” şi invitatul de onoare Valentin Samfira va insufla bucurie în rândul publicului joi, 1 decembrie, cu melodii populare din toate zonele etnofolclorice ale ţării, interpretate la instrumente tradiţionale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiţă, nai sau taragot.

Nicolae Voiculeţ, artistul care a dus arta naiului în Japonia, America de Nord şi de Sud, colaborator al Orchestrei Filarmonice din Viena, Stockholm şi Praga, va evolua pe scenă vineri seara, pe 2 decembrie cu un program de doine şi colinde al concertului „Sus la naltul Cerului” în faţa publicului din Piaţa Constituţiei.

Cântece vechi româneşti reinventate pe groove-uri de Drum’n’Bass de LUPII lui Calancea vor fi oferite publicului într-un concert exploziv sâmbătă, 3 decembrie. Recunoscuţi pentru felul în care reuşesc să reconecteze publicul la rădăcinile sale, artiştii basarabeni promit un show original în care pasaje clasice se împletesc cu elemente de folclor şi datini demult uitate pe ritmuri urbane. 

Vocea intensă a artistului crossover Cezar Ouatu va purta publicul pe aripile muzicii duminică seara, pe 4 decembrie, cu un concert de pop-opera alături de Ascendis Choir. Cunoscut pentru versatilitatea vocii sale, Cezar Ouatu creează întotdeauna magie pe scenă şi surprinde cu un registru inedit de melodii ce poate să varieze de la arii celebre de operă, la piese de folclor sau interpretări moderne de jazz, muzică pop sau rock-simfonică. 

Programul artistic va fi completat, zilnic, de momente vesele aduse în Piaţa Constituţiei de trupa de copii Picii lu’ Soreasca, Butterfly Band, Ana Cebotari sau de muzica de fanfară a ansamblurilor de alămuri Armonia Brass Quintet şi Spirit Brass Quintet. Muzica de Crăciun va răsuna cu sensibilitate şi rafinament în concertele mai multor ansambluri corale din România, printre care şi Corul de Copii Radio, condus de Răzvan Rădos.

Pentru iubitorii fotbalului, la Târgul de Crăciun Bucureşti, TVR continuă transmiterea în direct a competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, pe ecranele special amenajate pentru vizitatorii evenimentului din Piaţa Constituţiei. Meciurile vor fi difuzate conform programului, în afara programului artistic.

Programul concertelor la Târgul de Crăciun Bucureşti continuă cu o seară specială de Sfântul Nicolae, marţi 6 decembrie, cu Felicia Filip în calitate de invitat special.

În weekendul 9-11 decembrie, publicul de la Târg se va bucura de trei concerte pe seară ale unor tarafuri, formaţii pop, coruri religioase, coruri de copii şi grupuri vocale

Programul concertelor din săptămâna 5-11 decembrie va fi disponibil curând.

Program 30 noiembrie – 4 decembrie

Târgul de Crăciun Bucureşti 2022

Piaţa Constituţiei

Miercuri, 30 noiembrie | 19:30-21:50

Picii lu’ Soreasca

Armonia Brass Quintet

Andra

Joi, 1 decembrie | 19:30-21:30

Butterfly Band

Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă & Orchestra Națională Valahia. Invitat special: Valentin Sanfira

Vineri, 2 decembrie | 19:30-21:30

Corul Universităţii din Bucureşti

Spirit Brass Quintet 

Nicolae Voiculeţ – Sus la naltul cerului

Sâmbătă, 3 decembrie | 19:30-21:45

Folk for Kids

Armonia Brass Quintet

LUPII lui Calancea

Duminică, 4 decembrie| 19:30-22:00

Vocea copilăriei

Corul de Copii Radio condus de dirijorul Răzvan Rădos

Ana Cebotari

Cezar Ouatu & Ascendis Choir

Restricții auto

Traficul rutier este interzis pe banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei, pentru buna desfăpână pe 26 decembrie.  Totodată,au fost amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piaţa Constituţiei: două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, şi una dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanţe.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv