Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Cum a trăit Orban din venitul mic: Sunt un om simplu, chiar auster; nu am cerut niciun ajutor de șomaj

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, întrebat de jurnaliști cum s-a putu descurca anul trecut cu venitul de doar  3.000 de lei lunar, în condițiile în care soția sa nu lucrează și au și un copil, că el duce o viață austeră.

Ludovic Orban și soția sa, Mihaela (cea cu părul arămiu), într-o fotografie de familie

„Sunt un om simplu, pot spune că sunt chiar auster” iar „cheltuielile sunt cheltuielile pe care le face orice om normal”, a spus Orban.

„În viață ai ani mai buni, ani mai răi. Nu întotdeauna trăiești strict din venitul pe care îl încasezi într-un an ci și din venitul anterior. În 30 de ani de carieră în viața publică am deținut funcții extrem de importante”, a adăugat el.

Orban a fost viceprimar al Capitalei, în timpul mandatului de primar al lui Traian Băsescu (2000 – 2004) și ministru al Transporturilor (2007 – 2008), în Guvernul Tăriceanu.

Actualul premier susține că a trăit „strict din indemnizație” pe vremea când a deținut funcții publice, ocupate iar atunci când nu a „înregistrat venituri nu a cerut „niciun ajutor de șomaj”.

Potrivit declarației de avere pe 2018, Ludovic Orban a câștigat 28.356 de lei (net) de la Revicond Canal Tech SRL din comuna Rîciu (Mureș) și 9.000 de lei (net) de la SCP Doru Trăilă & Asociații (societate de avocatură a fostului soț al deputatului PNL Cristina Trăilă, care l-a apărat pe Orban în dosarul de corupție în care a fost achitat).
 
Mihaela Orban nu a avut niciun venit anul trecut, dar figurează cu două conturi la bănci, în valoare totală de aproape 12.000 de euro.
Ludovic Orban a luarat toată viața la stat, dar rămas ”pe bară” în ultimii 3 ani, deoarece a fost cercetat penal de DNA pentru că a cerut mită 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu (care l-a și denunțat), pentru a-și face publicitate la două posturi celebre de televiziune în campania pentru alegerile locale din iunie 2016, la care își anunțase candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei. El s-a retras în momentul în care procurorii au declanșat urmărirea penală.
 
Orban nu a mai candidat nici la alegerile parlamentare din decembrie 2016, astfel că nu a prins un loc de deputat sau senator pe listele PNL.
 
Ulterior, el a fost achitat de Instanța supremă, care a eliminat interceptările din dosar, efectuate de SRI pentru DNA, în urma deciziei CCR.
 
Procurorii DNA au cerut instanței condamnarea lui Orban la un an de închisoare cu executare, arătând că “înregistrările ambientale confirmă denunțul depus de Tiberiu Urdăreanu. La prima întâlnire, Orban îi spune martorului denunţător că este singurul candidat din PNL care poate să câştige şi i-a solicitat să se gândească la un ordin de mărime. La a doua întâlnire, Ludovic Orban a rostit cifra de 50 şi a spus că doreşte ca plata să fie cash. În instanţă, Urdăreanu a declarat că a înţeles că e vorba de 50.000 de euro. Orban i-ar fi arătat cinci degete. Banii ar fost solicitaţi pentru a fi remişi către doi directori de la posturi de televiziune. Inculpatul era conştient că se afla în afara reglementărilor legale privind finanţarea campaniei electorale”.
 
După achitare, Ludovic Orban a ajuns președintele PNL.
8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv